Alţi şase elevi şi doi profesori de la şcoala din Filiaşi, diagnosticaţi cu gripă AH1N1

Alţi şase elevi şi doi profesori de la şcoala generală din Filiaşi au fost diagnosticaţi, în ultimele 24 de ore, cu gripă AH1N1, astfel că în judeţul Dolj numărul cazurilor de infectare cu virusul gripal a ajuns la 17, dintre care 15 provin din focarul de la unitatea şcolară din Filiaşi.

98 afișări
Imaginea articolului Alţi şase elevi şi doi profesori de la şcoala din Filiaşi, diagnosticaţi cu gripă AH1N1

Alţi şase elevi şi doi profesori de la şcoala din Filiaşi, diagnosticaţi cu gripă AH1N1 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit DSP Dolj, în ultimele 24 de ore virusul AH1N1 a fost confirmat în cazul a opt persoane din oraşul Filiaşi, trei dintre acestea, copii, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar restul fiind tratate la domiciliu.

"În ultimele 24 de ore, trei copii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţiose din Craiova, iar alţi trei copii şi doi adulţi, cadre didactice la şcoala generală din Filiaşi, sunt izolaţi la domiciliu. Diagnosticul a fost pus pe semnele clinice şi contextul epidemiologic. Toate persoanele primesc tratament cu Tamiflu", informează DSP Dolj.

Conform sursei citate, numărul persoanelor infestate în focarul de la Filiaşi a ajuns la 15.

La Şcoala Generală Filiaşi primele două cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate vineri, la doi elevi de clasa a VI-a.

Luni, virusul gripal a fost confirmat în cazul altor cinci elevi de la această şcoală, care provin din trei clase a V-a, iar autorităţile au decis suspendarea cursurilor la unitatea de învăţământ.

Tot luni, la Filiaşi au fost diagnosticate cu gripă AH1N1 alte două persoane - mama unuia dintre elevi şi fratele celui de-al doilea elev în cazul căruia virusul a fost confirmat vineri.

Câteva ore mai târziu, un cadru didactic, profesor de istorie în cadrul Şcolii Generale de la Filiaşi, a fost diagnosticat cu virusul gripei noi.

Luni seară, analizele de laborator au confirmat, la Filiaşi, virusul AH1N1 la alţi trei elevi şi doi adulţi, mama unuia dintre elevii bolnavi şi un alt cadru didactic.

În Dolj, numărul persoanelor diagnosticate cu gripa nouă a ajuns, astfel, la 17, fiind vorba despre 15 cazuri la Filiaşi şi două la Craiova, unde virusul a fost confirmat la două asistente medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici