Amalia a rămas fără o sursă de venit, după ce grădiniţa unde era educatoare s-a închis. ”A trebuit să îmi găsesc o meserie provizorie”

  • După ce unităţile particulare de învăţământ s-au închis, angajaţii au rămas fără surse de venit
  • Educatoare: „Ne-au pus să intrăm în concediu fără plată. Am rămas în plop, vorba românească”
  • Amalia îşi caută un job provizoriu, vrea să fie bonă
  • Amalia: ”Merg la interviuri, nu am găsit nimic, sper ca după 15 mai să îmi găsesc”
10924 afișări
Imaginea articolului Amalia a rămas fără o sursă de venit, după ce grădiniţa unde era educatoare s-a închis. ”A trebuit să îmi găsesc o meserie provizorie”

Amalia a rămas fără o sursă de venit, după ce grădiniţa unde era educatoare s-a închis. ”A trebuit să îmi găsesc o meserie provizorie”

Amalia era educatoare la o grădiniţă privată din Capitală. După ce grădiniţa s-a închis, Amalia a rămas fără o sursă de venit. Acum îşi caută un job. Un altfel de job.

,,Am recurs la un anunţ prin care am spus că aş putea ajuta părinţii care ar trebui să se reîntoarcă la muncă în această perioadă. Bineînţeles, fiind educatoare, chiar mi-aş folosi abilităţile mele. Aş putea să vin în ajutorul părinţilor şi al copiilor”, a spus ea.

Mai exact, Amalia vrea să fie bonă. Îi plac copiii şi are răbdare cu ei, numai că norocul nu a fost încă de partea sa.

,,Merg la interviuri, nu am găsit nimic concret, sper ca după perioada asta de 15 mai să îmi găsesc ceva stabil. Eu sunt şi la master, anul I, o să am examene online şi caut un anumit interval de timp. Mulţi au nevoie până la 9 seara, sau chiar bonă internă, şi nu sunt disponibilă”, îţi spune educatoarea.

Amalia nu este singura în această situaţie. Mii de cadre didactice au rămas fără job, după ce sute de unităţi particulare de învăţământ şi-au pus lacătul pe uşă.

,,Odată ce s-au închis grădiniţele, eu lucrez la o grădiniţă privată, am fost nevoiţi să rămânem acasă. Ne-au pus să ne facem cerere de concediu fără plată. La noi nu s-a recurs la grădiniţă în mediul online. Şefa noastră nu a vrut să se recurgă şi la astfel de materiale pentru copii. Am rămas acasă, am sperat că totuşi o să se deschidă grădiniţele după o lună. După aceea, când s-a anunţat că vor fi închise până în septembrie, am rămas fără o sursă de venit, ”am rămas în plop” - vorba românească. A trebuit să îmi caut altă meserie provizorie”, spune Amalia.

Amalia rămâne, însă, optimistă.

,,Asta a fost situaţia, acum mergem înainte. Am trecut şi prin lucruri mai grele de atât”, încheie Amalia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici