Ambasada SUA, despre înregistrarea lui Sebastian Ghiţă: Nu comentăm, contactaţi DNA

Ambasada SUA a răspuns unei solicitări transmisă de MEDIAFAX, după apariţia înregistrării lui Sebastian Ghiţă, în care acesta făcea referire la un şef CIA care ar fi fost prezent la întâlniri cu Ghiţă şi Kovesi, anunţând că nu face niciun comentariu, iar alte răspunsuri pot fi căutate la DNA.

21382 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA, despre înregistrarea lui Sebastian Ghiţă: Nu comentăm, contactaţi DNA

Ambasada SUA, despre înregistrarea lui Sebastian Ghiţă: Nu comentăm, contactaţi DNA (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Nu comentăm chestiuni legate de aplicarea legii. Vă rugăm să contactaţi DNA pentru întrebări suplimentare", a fost răspunsul Ambasadei SUA după ce agenţia MEDIAFAX a solicitat un punct de vedere cu privire la declaraţiile lui Sebastian Ghiţă, potrivit cărora el a avut mai multe întâlniri cu Laura Codruţa Kovesi, în sediile SRI, la care a participat şi un şef al staţiei CIA din România. Totodată, agenţia MEDIAFAX a solicitat şi o precizare legată de contextul în care ar fi avut loc întâlnirile la care fostul deputat face referire.

Sebastian Ghiţă a declarat, într-o înregistrare difuzată miercuri de televiziunea deţinută de el, România Tv, că a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA, în sediile SRI, la K2, K4 şi K14, şi că s-ar fi întâlnit cu aceasta de "minim 2 ori pe săptămână încă din 2010 până în 2014", iar la unele discuţii erau şi şeful staţiei CIA în România.

"Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul şef al doamnei Kovesi", a declarat Sebastian Ghiţă.

Jurnaliştii de la România TV susţin că fostul deputat a lăsat caseta cu înregistrarea în redacţia televiziunii în urmă cu o săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici