Ambasadoarea Olandei, fotografiată la masă cu Nelu Iordache, condamnat în prima instanţă pentru deturnare de fonduri. Ambasadă: Nu se afla acolo în calitate oficială, erau sute de invitaţi

Ambasada Olandei anunţă că Stella Ronner-Grubacic, reprezentantul ţării în România, nu se afla în calitate oficială la Poiana Braşov şi nici nu a fost întrebată legat de amplasarea la masă. Răspunsul vine după ce ambasadoarea, susţinătoare a luptei anticorupţie, a fost pozată la masă cu Nelu Iordache

5269 afișări
Imaginea articolului Ambasadoarea Olandei, fotografiată la masă cu Nelu Iordache, condamnat în prima instanţă pentru deturnare de fonduri. Ambasadă: Nu se afla acolo în calitate oficială, erau sute de invitaţi

Ambasadoarea Olandei, fotografiată la masă cu Nelu Iordache, condamnat în prima instanţă pentru deturnare de fonduri. Ambasadă: Nu se afla acolo în calitate oficială, erau sute de invitaţi (Sursa foto dreapta: QMagazine)

"Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic si familia sa au petrecut o vacanţa de ski privată in Poiana Brasov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cina cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitati. Nu a existat nicio consultare prealabila cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masa.

Olanda urmăreste activ evolutia statului de drept in Romania, referitor la care recent a fost facuta o declaratie, impreuna cu alte sase tari europene, in data de 21 decembrie", se arată în comunicatul Ambasadei Olandei.

Surse neoficiale au declarat că ambasadoarea Olandei o cunoaşte pe Anca Iordache, soţia omului de afaceri, pe care ar fi întâlnit-o la American School, acolo unde au copiii n aceeaşi clasă.

Ziarul Cancan a publicat mai multe imagini (vezi aici fotografiile) făcute în noaptea de Revelion, în care apar, în hotelul teleferic din Poiana Braşov, la aceeaşi masă, omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat în mai multe dosare de corupţie şi ambasadoarea Olandei.

Şi fostul comisar-şef Petru Pitcovici, reţinut de DIICOT pentru că ar fi ajutat traficanţi de droguri, se afla la masă cu ambasadoarea Olandei şi cu Nelu Iordache, relatează Cancan.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, la finalul lunii decembrie, la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, ambasadoarea Olandei este una dintre semnatarii scrisorii deschise adresată Parlamentului, în care se arată că factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

“Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept. Recunoaştem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce priveşte construirea unui parcurs şi aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiţiei. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiţiei, în forma lor actuală, precum şi recentele amendamente propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese”, se arată într-un comunicat de presă comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România, transmis în luna decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici