Ambasadorul rus în Marea Britanie crede că Putin nu va recurge la arme nucleare tactice în Ucraina

  • Ambasadorul rus în Marea Britanie nu crede că Putin va folosi arme nucleare tactice în Ucraina.
  • Întrebat despre masacrul din Bucha, diplomatul cataloghează crimele de război din oraş drept o „născocire” a ucrainenilor.
1220 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus în Marea Britanie crede că Putin nu va recurge la arme nucleare tactice în Ucraina

Captură BBC

Andrei Kelin, ambasadorul rus în Marea Britanie declară, într-un interviu pentru BBC, că, cel mai probabil, Putin nu va alege să folosească arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.  „În ceea ce priveşte doctrina militară rusă, armele nucleare tactice nu sunt folosite în astfel de conflicte. (...) Avem reguli stricte în ceea ce priveşte folosirea lor: doar când existenţa statului este în pericol, nu e cazul în operaţiunea de faţă”.
 
Diplomatul încearcă să întărească retorica lui Putin privind Rusia ca o „ţintă insignifiantă”, unde ruşii intervin corect şi „convenţional”. „Cred că aţi observat să nu creştem numărul soldaţilor ruşi în Ucraina. Cred că ce avem acum acolo e suficient”, a mai spus Kelin.
 
 
În ceea ce priveşte crimele de război din Bucha, ambasadorul rus arată cu degetul spre primarul din oraş, insinuând că acesta a minţit. „Primarul din Bucha a spus, iniţial, când trupele ruse s-au retras, că oraşul e curat, liniştit, normal. Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe străzi. (Acuzaţia) de crime de război e o născocire”.
 
La finele lunii februarii, imediat după invaziei lui Putin în Ucraina, şeful de stat a pus forţele nucleare în alertă maximă, spre teama Occidentului. Însă Putin a venit şi cu o scuză: agresiunea NATO şi a Occidentului asupra Rusiei. Atunci, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a intervenit şi a spus că e doar o tentativă de manipulare şi distragere a atenţiei publice de la „ce se întâmplă rău în Ucraina”.
 
Armele nucleare tactice pot fi folosite la distanţe relative scurte, comparativ cu armele nucleare „strategice”, ce pot fi lansate la distanţe mari şi pot schimba „jocul”, transformându-l într-un război nuclear total.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici