Video Ambasadorul Ucrainei în România, despre accidentul de avion: Avem motive să credem că Boeing 777 a fost doborât intenţionat cu arme ruseşti - VIDEO

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, a declarat, vineri, că, în prezent, Kievul are toate motivele să creadă că aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines a fost doborâtă intenţionat, precizând, totodată, cu serviciile speciale ucrainene au obţinut dovezi că au fost folosite arme ruseşti.

2775 afișări

Teofil Bauer a declarat, într-o conferinţă de presă, că accidentul reprezintă "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă".

"Preşedintele Ucrainei a dispus imediat constituirea unei comisii de stat, cu implicarea structurilor internaţionale, pentru efectuarea anchetei adecvate în scopul clarificării cauzelor actului terorist", a precizat Bauer.

Conform datelor disponibile în prezent, în jurul orei locale 16.20 avionul a dispărut de pe ecranele radarelor de la Centrul de control regional din Dnepropetrovsk.

Ambasadorul a precizat că "locul prăbuşirii avionului se află în zona controlată de grupurile teroriste susţinute de Rusia". 

"Având în vedere acest lucru, Guvernul ia toate măsurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale pentru a obţine acces deplin la locul accidentului pentru a efectua operaţiunile de identificare şi pentru repatrierea cadavelor în ţările de origine", a spus Teofil Bauer.

"În acest moment, avem toate motivele să credem că în acest caz este vorba despre doborârea intenţionată a aeronavei cu ajutorul unui sistem antiaerian", a mai spus Bauer, amintind de faptul că pe 14 şi 16 iulie separatiştii au mai doborât două avioane, AN26 şi SU25, ale forţelor aeriene ucrainene.

Totodată, diplomatul a precizat că, pe parcursul acţiunilor împotriva teroriştilor, forţele ucrainene nu au folosit instalaţia antiaeriană, iar avioanele de vânătoare nu au fost folosite.

"La câteva ore după atacul terorist, Serviciile Ucrainene de Securitate au obţinut şi publicat dovezi incontestabile că avionul a fost doborât de teroriştii proruşi cu arme ruseşti", a afirmat Bauer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici