Ambulanţele de urgenţă, dotate cu GPS şi tahografe digitale

Ambulanţele de urgenţă achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi care vor fi repartizate la nivel naţional în următoarea perioadă vor fi dotate cu sisteme GPS de urmărire prin satelit, dar şi cu tahografe digitale.

9 afișări
Imaginea articolului Ambulanţele de urgenţă, dotate cu GPS şi tahografe digitale

Ambulanţele de urgenţă, dotate cu GPS şi tahografe digitale

"Staţiile mobile de pe ambulanţe vor fi dotate cu GPS pentru urmărirea ambulanţei, care va permite să se vadă unde este ambulanţa şi cum o urmărim, cum o alertăm. Pe lângă acestea, ambulanţele noi vor avea tahografe digitale care vor permite managementul consumului de carburant mult mai bine, dar şi dacă a avut girofarul pornit sau sirena”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor veni 1.500 de ambulanţe noi de diferite tipuri, din care 250 de maşini de consultaţii la domiciliu, 700 de tip B, 100 de tip C de reanimare, 300 de tip A1 de transport simplu şi 150 de tip A2 de transport bolnavi la dializă. Arafat a spus că ambulanţele de transport vor avea tahografe, iar toate ambulanţele de urgenţă de tip C şi B, inclusiv cele vechi, vor avea GPS.

Conform sursei citate, Ministerul Sănătăţii a finalizat contractele pe un program al Băncii Mondiale vizând îmbunătăţirea sistemului de radio comunicaţii al serviciilor de ambulanţă.

„Astfel, pe structura de comunicaţii digitale ale MIRA şi al STS am cumpărat terminale digitale care vor începe să fie livrate în noiembrie, iar ambulanţele vor intra pe aceste frecvenţe digitale. Înseamnă o mai mare eficienţă în comunicaţii, comunicaţiile sunt mult mai protejate, pentru că sunt date medicale despre pacienţi”, a arătat Raed Arafat.

El susţine că nu se pot coordona ambulanţe şi maşini de consulaţii fără staţii radio şi că vor fi cumpărate trei tipuri de staţii de radio: pentru medici, mobile, pentru maşini, şi staţii fixe care vor fi la nivelul serviciilor de ambulanţă şi SMURD şi unităţilor de primire urgenţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici