Amelia Antoniu, prim-solistă a Operetei: Roxana Briban a fost un om minunat şi un artist desăvârşit

Amelia Antoniu, prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", a declarat pentru MEDIAFAX că a cunoscut-o pe soprana Roxana Briban, care s-a sinucis sâmbătă, precizând că aceasta a fost "un om minunat şi un artist desăvârşit", care "ajungea la sufletul auditoriului".

240 afișări
Imaginea articolului Amelia Antoniu, prim-solistă a Operetei: Roxana Briban a fost un om minunat şi un artist desăvârşit

Amelia Antoniu, prim-solistă a Operetei: Roxana Briban a fost un om minunat şi un artist desăvârşit (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Amelia Antoniu a spus că a cunoscut-o pe Roxana Briban, dar nu au fost prietene. "Este o tragedie ce s-a întâmplat. Am cunoscut-o de pe băncile Conservatorului, nu am fost prietene apropiate, dar ne ştiam din lumea artistică. Era un om minunat, un artist desăvârşit. Ajungea la sufletul auditoriului", a spus Amelia Antoniu.

Ea a precizat că la astfel de tragedii se ajunge atunci când "artistul nu este lăsat să se manifeste".

"Investim ca artişti o mare parte din viaţa noastră în această meserie. Când te trezeşti în aer şi nu mai poţi să te exprimi artistic, ai impresia că nu mai poţi să trăieşti. Cazi din depresie în depresie. Este o tragedie, mai ales în cazul unui artist ca ea, o fată tânără, în puterea artistică", a mai spus Amelia Antoniu.

Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în casa ei din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Briban, soţul artistei, care a precizat că aceasta a suferit un şoc după ce a fost dată afară de la Opera Naţională din Bucureşti, în 2009.

El a precizat că soprana a suferit o depresie după ce a fost dată afară de la Opera Naţională Bucureşti în 2009. "A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera Naţională Bucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi o carieră internaţională. A suferit foarte mult atunci", a spus Alexandru Briban.

Totodată, Alexandru Briban a spus că soprana îşi dorea să cânte şi fără bani la Opera Naţională Bucureşti, însă nu a mai fost primită de directorul instituţiei. "În iunie 2009, directorul Operei Naţionale Bucureşti i-a cerut să renunţe la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea să cânte din nou la Opera Naţională Bucureşti. Ea nu a vrut să renunţe, astfel că nu i-a mai fost prelungit contractul cu Opera Naţională Bucureşti", a mai spus Alexandru Briban.

În schimb, Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX că, în anul 2009, soprana Roxana Briban şi-a dat demisia de la Opera Naţională Bucureşti, unde lucra din anul 2000. Cătălin Ionescu Arbore a spus că nu deţine nicio informaţie despre moartea Roxanei Briban.

În prezent, trupul sopranei se află la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde a fost depus sâmbătă la ora 22.00, potrivit lui Alexandru Briban.

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herăstrău, urmând ca marţi de la ora 10.30 să fie transportat la Cimitirul Herăstrău, unde artista va fi înmormântată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici