American pentru o vară. Ce trebuie să ştii despre programul Work and Travel

  • Programul Work and Travel te costă între 1.500 şi 2.500 de dolari
  • Poţi sta în SUA din iunie până în octombrie
  • Job-urile sunt sezoniere, în domeniul turismului
612 afișări
Imaginea articolului  American pentru o vară. Ce trebuie să ştii despre programul Work and Travel

American pentru o vară. Ce trebuie să ştii despre programul Work and Travel

Poţi să lucrezi şi să călătoreşti în SUA pe timpul verii dacă eşti student. Programul Work and Travel îţi dă ocazia. Datele de la Amabada SUA îţi spun că România este în top trei ţări din care pleacă cei mai mulţi studenţi cu acest program de schimb cultural.

Ruxandra, o tânără din România, a fost plecată în Ocean City, Maryland, în apropiere de Washington D.C. A lucrat ca hostess, busser şi food runner. Toate aceste poziţii le-a avut în cele două locaţii ale aceluiaşi restaurant.

  • În ultimii şase ani, au plecat constant între 6 şi 7 mii studenţi pe an, spune Ambasada SUA

 

  •  Ca să fii eligibil pentru program trebuie să fii student şi să ai cel mult 30 de ani

 

  • În România există peste 20 de agenţii de Work and Travel, conform Ambasadei SUA

 

  • „Lumea de acolo mi-a plăcut foarte mult, erau nişte oameni foarte primitori şi foarte înţelegători. Câştigul meu a fost suficient, pot spune că am făcut peste 10.000 de dolari. Au fost nişte bănuţi care m-au ajutat să-mi fac o vacanţă şi să mă întorc şi cu bani acasă şi să-mi câştig un trai destul de decent cât am stat singură acolo. Le-aş recomanda din tot sufletul experienţa cu Work and Travel pentru că este once in a lifetime”, povesteşte Ruxandra Selea, participantă în programul Work and Travel

Andrei Dragu este managerul unei agenţii de Work and Travel. El îţi spune că poţi pleca în orice zonă din SUA, dar cele mai populare locaţii printre studenţi sunt California şi coasta de est. Poţi lucra în State între 15 iunie şi 30 septembrie, apoi ai dreptul să vizitezi până la 30 octombrie.

 

  • „O să mergi în locaţii pe care nu le-ai văzut decât în filme. Costul programului variază între 1.500 de dolari şi 2.500 de dolari. Job-urile sunt în domeniul turismului, job-uri sezoniere, parcuri de distracţii, hoteluri, restaurante, resort-uri, terenuri de golf. Job-ul ţi-l găseşti la noi în agenţie, ca să zic aşa, în sensul că tu îţi alegi un angajator la care vrei să mergi din paleta pe care noi o avem. În ceea ce priveşte cazarea ta pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în majoritatea cazurilor este asigurată de către angajator în diferite campusuri sau apartamente pe care ei le deţin”, explică Andrei Dragu, GTS Work and Travel

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici