Amnistia şi graţierea, subiect sensibil pentru ministrul Justiţiei. Toader a evitat să vorbească despre o astfel de ordonanţă de urgenţă

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a evitat duminică, după şedinţa Consiliului Naţional PSD în care Liviu Dragnea a vorbit despre necesitatea unei ordonanţe pe amnistie şi graţiere, să vorbească despre posibilitatea ca aceasta să fie emisă în următoarea perioadă.

846 afișări
Imaginea articolului Amnistia şi graţierea, subiect sensibil pentru ministrul Justiţiei. Toader a evitat să vorbească despre o astfel de ordonanţă de urgenţă

Amnistia şi graţierea, subiect sensibil pentru ministrul Justiţiei. Toader a evitat să vorbească despre o astfel de ordonanţă de urgenţă

"Dacă cineva v-a spus că a discutat cu mine, că a elaborat, întrebaţi autorii afirmaţiilor", a spus Tudorel Toader, legat de o posibilă ordonanţă pe amnistie şi graţiere.

Întrebat dacă aceasta va fi emisă până în 15 ianuarie, aşa cum se vehiculează, Toader a răspuns: "Dumneavoastră nu cred că vă faceţi iluzia că vă răspund ce îmi sugeraţi să răspund. Când voi avea mai multe informaţii le voi oferi. Când voi avea un răspuns structurat, atunci îl ofer".

Chestionat cu privire la faptul că nu a fost emisă până acum o astfel de ordonanţă, ministrul Justiţiei a spus: "Tema n-a fost atât de actuală ca azi şi dacă e cazul vă voi comunica'.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la CN PSD, că nu ştie când sau cum dar PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăai pklătiţi de Sorosică pri n Bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi - aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi sunt sunt date pentru mine”, a spus liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici