Ana Birchall, de Ziua Justiţiei: Doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţie

Ministrul Ana Birchall a subliniat, într-un mesaj de Ziua Justiţiei transmis sâmbătă, că încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţia din România pot fi recâştigate doar prin unitate.

128 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall, de Ziua Justiţiei: Doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţie

Ana Birchall, de Ziua Justiţiei: Doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţie

„Theodore Roosevelt spunea că ”dreptatea nu constă în a fi neutru între bine şi rău, ci în găsirea dreptăţii şi susţinerea acesteia oriunde s-ar găsi, împotriva nedreptăţii”. Adresez salutul și respectul meu profesioniştilor justiţiei: magistraţilor, personalului auxiliar, reprezentanţilor profesiilor juridice liberale, echipei de profesionişti din cadrul Ministerului Justiţiei, tuturor acelora care, acţionând cu buna credinţă, fidelitate faţă de lege, profesionalism, empatie și devotament, ne demonstrează̆ prin întreaga lor activitate respectul fata de jurământul depus la intrarea in profesie și credinţa în valorile fundamentale ataşate actului de justiţie: asigurarea supremaţiei legii, imparţialitatea, echidistanţa, conştientizarea implicaţiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are în vieţile oamenilor”, transmite ministrul Justiţiei Ana Birchall, printtr-un comunicat de presă.

Singurul mod în care ministrul Ana Birchall vede viitorul justiţiei române este în „sinergia familiei europene și a parteneriatului strategic euro-atlantic”, care presupune asimilarea valorilor, principiilor și standardelor pe care parteneriatele presupun, mai arată mesajul.

„Am convingerea că doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţia din România. Justiţia înseamnă̆ dreptate, înseamnă̆ stabilirea adevărului, iar aceasta funcţie, vitală pentru un stat democratic, nu poate fi îndeplinită decât in cadrul fixat de valorile universal asumate în materia drepturilor și libertăţilor fundamentale omului”, potrivit sursei citate.

Duminică, întregul sistem judiciar sărbătoreşte Ziua Justiţiei. Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiţiei se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici