Video Analiza epidemiei de coronavirus în România. Vârsta medie a românilor infectaţi cu noul Covid-19 este de 47,6 ani

  • 78% din cazurile de infectare cu noul coronavirus sunt la grupa de vârstă 30-69 de ani
  • Vârsta medie a pacienţilor cu COVID-19 care au murit este de 66,6 ani
  • 41,1% dintre românii care s-au infectat au avut contact cu o persoană venită din străinătate
2404 afișări

Nimeni nu se poate considera protejat în faţa coronavirusului. Cu toate acestea, studiile arată că, în România, 78% din cazuri sunt la grupa de vârstă 30-69 de ani.

Institutului Naţional de Statistică a analizat datele din ţara noastră, de la identificarea primului caz şi până la începutul acestei săptămâni.

Astfel, între 26 februarie şi 5 aprilie, au fost confirmare 4.091 cazuri de Covid-19 şi 181 de decese. Numărul cazurilor a crescut constant din 10 martie, iar în ultima săptămână a ajuns la o medie de peste 300 pe zi.

Vârsta medie a pacienţilor morţi a fost de 66,6 ani, cea mai tânără persoană decedată avea 27 de ani, iar cea mai bătrână - 94.

Deşi, atunci când vorbim de îmbolnăviri, împărţirea pe sexe este aproape egală, în cazul deceselor predomină bărbaţii, în 63,5% din cazuri. Raportul dintre bărbaţi şi femei este de 1,74.

11,6 procente din cazurile de îmbolnăviri s-au înregistrat la persoane care au venit în România din străinătate, iar 41,1% din cazuri s-au înregistrat prin contact direct cu aceste persoane sau cu contacţii acestora.

Ponderea cazurilor fără link epidemiologic identificat este mai crescută în judeţele în care s-au înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână: Suceava, Bucureşti, Timiş şi Neamţ. 16.3% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului sanitar.

Ca o concluzie, Institutul Naţional de Statistică transmite că se impune monitorizarea atentă a centrelor de îngrijire pentru bătrâni sau a celor de dializă, iar măsurile de distanţare socială trebuie menţinute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici