Analiză ZF. Bucureştiul stă bine în topul privind cafenelele din oraşele europene

  • Platforma European Coffee Trip a pus pe harta Bătrânului Continent 549 de prăjitorii şi aproape 4.000 de cafenele de specialitate.
  • Cele mai multe unităţi sunt în Londra, Praga şi Berlin.
  • Bucureştiul e pe locul al şaselea în totalul oraşelor analizate din Europa.
139 afișări
Imaginea articolului Analiză ZF. Bucureştiul stă bine în topul privind cafenelele din oraşele europene

Analiză ZF. Bucureştiul stă bine în topul privind cafenelele din oraşele europene

Bucureştiul are 80 de cafenele de specialitate, aproape la fel de multe ca Budapesta (83), număr ce îi asigură locul al şaselea în topul oraşelor europene după numărul de astfel de localuri. În urmă cu un an, Capitala avea 78 de unităţi, ceea ce înseamnă că nu există schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul total.

Totuşi, această evoluţie nu este neapărat relevantă pentru a povesti ce s-a întâmplat de fapt în Bucureşti în 2023, deoarece în acest sector au loc multiple deschideri, dar şi numeroase închideri. Astfel, puse împreună, ele fac ca numărul total de cafenele de specialitate să fie relativ constant.

Chiar şi aşa, deşi numărul de unităţi nu creşte rapid de la an la an, antreprenorii din industria ospitalităţii spun că Bucureştiul stă foarte bine la nivel european, fiind printre lideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici