Anchetă a Avocatului Poporului în cazul tinerei dintr-un centru de refugiaţi care a încercat să se sinucidă

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în cazul tinerei cazate într-un centru de refugiaţi din Bucureşti care a ajuns la spital după ce încercat să se sinucidă.

201 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Avocatului Poporului în cazul tinerei dintr-un centru de refugiaţi care a încercat să se sinucidă

Anchetă a Avocatului Poporului în cazul tinerei dintr-un centru de refugiaţi care a încercat să se sinucidă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocatul Poporului a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat în urma informaţiilor transmise de MEDIAFAX potrivit cărora o tânără aflată într-un centru de refugiaţi din Capitală a încercat să se sinucidă, luând mai multe pastile, şi a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitalî.

"Potrivit informaţiilor transmise de Mediafax, o tânără armeancă aflată într-un centru de refugiaţi din capital a fost dusă de urgenţă la Spitalul Floreasca, după ce a luat mai multe pastile. Conform aceloraşi surse, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a declarat că tânăra nu este în stare gravă şi că i se fac investigaţii”, se menţionează în documentul citat.

Avocatul Poporului mai precizează că, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, tânăra este cazată în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Bucureşti din luna martie a acestui an şi a depus o cerere pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională în România, solicitare care se află în curs de soluţionare; iar în prezent tânăra se află sub supraveghere medicală şi psihologică.

O tânără armeancă dintr-un centru de refugiaţi din Capitală a fost dusă de urgenţă, miercuri, la Spitalul Floreasca, după ce a luat mai multe pastile, declara managerul Ambulanţei Bucureşti, Alis Grasu. Tânăra, de aproximativ 18 ani, din Armenia, se afla în centrul de refugiaţi din Colentina. Ea ar fi încercat să îşi pună capăt zilelor, luând o doză mare de medicamente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici