Ancheta de la Ciorogârla, mai scumpă decât armele furate

Ancheta în cazul de la Ciorogârla a costat mai mult decât armele furate, costul investigaţiei fiind de 218.000 lei, în timp ce valoarea armelor sustrase este de 34.518 lei, potrivit unei adrese a Statului Major al Forţelor Aeriene, se arată în rechizitoriu.

38 afișări
Imaginea articolului Ancheta de la Ciorogârla, mai scumpă decât armele furate

Ancheta de la Ciorogârla, mai scumpă decât armele furate

"Din adresa nr. A.3 1200 din 11.02.2009 a Statului Major al Forţelor Aeriene rezultă că valoarea totală a armelor şi celorlalte obiecte sustrase din depozitul de armament al UM 01895 Bucureşti este de 34.518 de lei, sumă cu care unitatea s-a constituit parte civilă în cauză", se arată în rechizitoriul procurorilor prin care 11 militari au fost trimişi în judecată.

Anchetatorii au stabilit cuantumul cheltuielilor judiciare prilejuite de anchetă la 200.000 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de cercetarea infracţiunii de furt calificat, ce vor fi suportate în solidar de sergentul Marius Tudorache, sergentul major Ionuţ Gagea şi caporalul Ion Petrică.

În plus, 2.000 de lei i se impută sergentului Marius Tudorache, caporalului Cristian Radu, soldatului Nicuşor Niţă, caporalui Marian Tudorache, soldatului Marian Dinu, caporalului Constanti Danciu, soldatului Daniel Gugea, soldatului Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă, reprezentând cheltuieli ocazionate de cercetarea infracţiunilor de călcare de consemn.

În acest proces s-a constituit parte civilă Unitatea Militară 01895 Bucureşti, prin Direcţia Legislaţie şi Asistenţă Juridică a Ministerului Apărării Naţionale.

Citeşte şi:

Unsprezece militari, trimişi în judecată în cazul Ciorogârla

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici