Anchetă după ce un tânăr de 19 ani a murit împuşcat accidental cu o armă de vânătoare, în judeţul Suceava

Un tânăr de 19 ani, din comuna Ulma, judeţul Suceava, a murit, după ce a fost împuşcat în mod accidental, în cap, cu o armă de vânătoare pe care încerca, împreună cu doi prieteni, să o ascundă de pădurar. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

845 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce un tânăr de 19 ani a murit împuşcat accidental cu o armă de vânătoare, în judeţul Suceava

Anchetă după ce un tânăr de 19 ani a murit împuşcat accidental cu o armă de vânătoar, în judeţul Suceava

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tânărului de 19 ani din comuna Ulma, care a fost împuşcat accidental de un coleg de vânătoare.

Poliţiştii au stabilit că trei tineri din localitatea Ulma s-au dus, marţi după-amiaza, în a doua zi de Crăciun, într-o zonă forestieră cu un autoturism, cel mai probabil pentru a bracona, având asupra lor o armă de vânătoare cu lunetă, deţinută ilegal.

Cei trei tineri s-au speriat în momentul în care au observat maşina unui pădurar care se apropia de ei, iar pasagerul din faţă i-a dat arma celui din spate, pentru o ascunde. În timp ce bărbatul aflat pe bancheta din spate încerca să ascundă arma, aceasta s-a descărcat, rănindu-l grav pe tânărul de 19 ani aflat în faţă.

“Tânărul de 19 ani, împreună cu alţi doi tineri, au plecat într-o zonă împădurită, cu un autovehicul de teren cu volan pe partea dreapta, având asupra lor o armă de vânătoare cu luneta, deţinută ilegal. Cei trei au observat la liziera pădurii maşina pădurarului, moment în care tânărul de 19 ani, care avea asupra sa arma şi care era poziţionat pe scaunul stânga faţă, a încercat să înmâneze arma unui alt tânăr, aflat pe bancheta din spate, aceasta descărcându-se accidental şi lovindu-l pe tânărul de 19 ani în zona cefei”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu.

La faţa locului au ajuns medicii de la Ambulanţa Suceava însă, cu toate manevrele de resuscitare, tânărul nu a putut fi salvat.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul aflat pe bancheta din spate, un tânăr de 24 de ani, urmând să decidă dacă se va care arestarea lui, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici