Anchetă la Iaşi după ce fiul unui ofiţer SRI a fost găsit mort, cu un cuţit înfipt în spate. Nu este exclusă varianta unei răzbunări

Poliţiştii şi procurorii ieşeni au început o anchetă după ce un băiat de 18 ani, elev în clasa a 12-a la Liceul de Informatică "Grigore Moisil” din Iaşi, fiul unui ofiţer SRI, a fost găsit mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

16025 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Iaşi după ce fiul unui ofiţer SRI a fost găsit mort, cu un cuţit înfipt în spate. Nu este exclusă varianta unei răzbunări

Anchetă la Iaşi după ce fiul unui ofiţer SRI a fost găsit mort, cu un cuţit înfipt în spate (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, că vineri seara a fost solicitată terapia intensivă mobilă pentru o persoană care prezenta o placă înjunghiată, însă echipajul deplasat la faţa locului nu a putut decât să constate decesul.

La rândul lor, surse din Poliţia Iaşi au declarat pentru MEDIAFAX că victima este un tânăr în vârstă de 18 ani. Acesta a fost găsit mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate, de către tatăl său.

Sursele din Poliţie au declarat că se fac cercetări, cauza fiind preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

De asemenea, primarul Iaşiului, Mihai Chiriţă, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că băiatul, elev la Liceul de Informatică "Grigore Moisil” din Iaşi, era fiul unui ofiţer SRI.

”Nu poate fi o răzbunare, poate fi, din păcate, ceva mai grav de atât, poate fi declinul psihic al unei generaţii care nu a avut ce învăţa de la cei mai maturi ca ei. Sunt tată, sunt părinte de copii şi îi văd cum se comportă, ce discută, ce transmit între ei şi îmi dau seama că trebuie să facem ceva. Mi-e greu să spun dacă e sinucidere sau omor, dar cu siguranţă nu este legat de activitatea Serviciului de Informaţii. Un ofiţer SRI nu greşeşte, adică nu poate stârni simpatia sau antipatia cuiva, acolo se lucrează ca în armată, adică este un pluton care se duce la luptă şi luptă, deci nu poate fi greşeala unui om. Acolo dacă se dă un ordin, ori se dă un ordin greşit, ori greşesc în masă, deci nu poate fi imputabilă unei persoane, pentru că un ofiţer SRI nu poate să se ducă să cerceteze sau să asculte", a spus primarul.

Potrivit presei locale, vecinii ar fi declarat că au auzit, vineri seara, zgomote, dar au crezut că sunt copii care se joacă pe scări. Totodată, presa locală susţine că poliţiştii au mai multe ipo­teze, între care inclusiv varianta unei răzbunări.

Băiatul era foarte bun la învăţătură, intrând primul pe lista celor admişi la Liceul de Informatică "Grigore Moisil“ din Iaşi, în 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici