Anchetă la Teatrul de copii "Luceafărul" din Iaşi privind un accident de muncă neanunţat la timp

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi a declanşat miercuri o anchetă la Teatrul de copii "Luceafărul" din municipiu, întrucât instituţia nu a sesizat la timp ITM în legătură cu un accident de muncă în care a fost implicat un actor al teatrului.

249 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Teatrul de copii "Luceafărul" din Iaşi privind un accident de muncă neanunţat la timp

Anchetă la Teatrul de copii "Luceafărul" din Iaşi privind un accident de muncă neanunţat la timp (Imagine: www.luceafarul-theatre.ro)

Şeful ITM Iaşi, George Albulescu, a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a aflat cu patru zile întârziere despre producerea unui accident de muncă la Teatrul de copii "Luceafărul" din Iaşi, cea care a sesizat ITM fiind Poliţia.

Potrivit lui Albulescu, conducerea teatrului ieşean riscă să primească o amendă cuprinsă între 3.500 şi 7.000 de lei.

"Teatrul riscă acum această amendă, întrucât nu ne-a anunţat la timp despre accidentul de muncă petrecut sâmbăta trecută. Noi am aflat abia astăzi (miercuri - n.r.)", a declarat şeful ITM Iaşi.

Emanuel Florentin, actor al Teatrului pentru copii "Luceafărul" din Iaşi, a căzut sâmbătă, în timpul repetiţiilor la un spectacol, de la o înălţime de patru metri.

El este în prezent internat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cu fracturi la picioare. Medicii susţin că starea pacientului este bună, el urmând să fie externat în câteva zile.

Din cauza accidentării actorului, premiera spectacolului, programată duminica trecută, a fost amânată.

Actorul Emanuel Florentin a afirmat că în timpul repetiţiilor se afla la câţiva metri înălţime, iar la un moment dat sistemul de prindere a cedat. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Urmează trei luni de recuperare. Probabil că jumătate de an voi fi indisponibil" a declarat actorul Emanuel Florentin.

Conducerea teatrului ieşean a declanşat, de asemenea, o anchetă pentru a stabili persoanele vinovate de producerea accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici