Anchetă la un post de poliţie din Gorj, după ce un bărbat a acuzat 3 poliţişti că i-au rupt două coaste

IPJ Gorj a deschis o anchetă la Postul de Poliţie Bărbăteşti, după ce un localnic, membru al PNL, a acuzat că a fost agresat de trei poliţişti, suferind fracturi la nivelul coastelor şi răni la cap, în timp ce se afla în apropierea unei secţii de votare din localitate.

1683 afișări
Imaginea articolului Anchetă la un post de poliţie din Gorj, după ce un bărbat a acuzat 3 poliţişti că i-au rupt două coaste

Anchetă la un post de poliţie din Gorj, după ce un bărbat a acuzat 3 poliţişti că i-au rupt două coaste

Scandalul dintre localnic şi poliţişti a avut loc duminică, în ziua alegerilor, în localitatea Bărbăteşti şi a fost filmat de bărbat, care a transmis momentul în direct pe Facebook. Acesta a povestit, joi, pentru MEDIAFAX, că a fost agresat de poliţişti.

„S-a întâmplat duminică seara. Eram în live, pe Facebook. Am fost agresat de poliţişti. Când s-a terminat votarea, eu am mers la secţia de votare, în jurul orei 21.00, ca să aflu rezultatul votului. Eu nu m-am dus să intru înăuntru. Aşteptam rezultatele votului afară. Nu am făcut niciun rău, am vorbit calm cu şeful Poliţiei de la mine, de aici. El m-a agresat, după ce l-a sunat preşedintele de comisie. Îmi spusese de pe zi că dacă mă mai prinde în faţa secţiei de votare îmi dă 4.500 de lei amendă, nu am mai fost apoi, că mi-a fost frică. Am fost seara să văd cum a ieşit. Am ieşit cu 30 de voturi peste Dăncilă. Şeful de post mi-a sucit mâna la spate şi a apăsat cu genunchiul pe spatele meu şi atunci mi-au pârâit oasele. Am fractură, am certificat medico-legal, 16-18 zile. Am două coaste rupte. Au fost trei poliţişti, unul m-a împins. La secţie erau 10 poliţişti. Ei au chemat ambulanţa, că muream acolo, nu mai aveam aer. M-au pus jos, când m-au încătuşat. M-au dus în Postul de Poliţie şi am căzut jos acolo. Merg până la CEDO cu ei. Medicii au vrut să-mi dea drumul de atunci, seara, că au zis că se repară coastele. Poliţiştii au spus să îmi dea drumul acasă şi am refuzat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Frumuşelu, bărbatul din comuna Bărbăteşti.

Pe transmisiunea live se aude cum unul dintre poliţişti îl întreabă pe Ion Frumuşelu „Ce căutaţi aici? V-a spus preşedintele să părăsiţi? Ce motivaţie aveţi să fiţi aci? Haideţi cu mine la post!”, după care a urmat încătuşarea. Bărbatul a primit şi o amendă de 4.500 de lei.

Ion Frumuşelu a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă chiar din sediul Postului de Poliţie, fiind transportat la cel mai apropiat spital, din Târgu-Cărbuneşti. „Apelul prin 112 a fost la 21.25, plecarea la caz a fost la 21.29, sosirea la faţa locului a fost la 21.50. Avea un traumatism cranio-cerebral prin agresiune. La 22.20 au sosit la spital şi a fost predat pacientul. A fost preluat din Postul de Poliţie, de la Bărbăteşti, era plin de vânătăi şi a refuzat tratamentul ca să vadă la spital că a fost bătut", a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, poliţiştii din oraşului Târgu-Cărbuneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

„Ca urmare a faptului că bărbatul, la solicitarea preşedintelui secţiei de votare şi a poliţistului care asigura paza, nu a părăsit incinta secţiei, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bărbăteşti s-au deplasat la faţa locului şi au luat măsura încătuşării şi conducerii acestuia la sediul poliţiei, unde a fost sancţionat cu LG 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată. Totodată, în cauză, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în care se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici