Anchetă penală, după ce un câine din rasa Rottweiler a fost găsit spânzurat într-o zonă împădurită

Este anchetă în Bihor, după ce, pe o parcelă dintr-o zonă împădurită din comuna Sâniob, un câine din rasa Rottweiler, în vârstă de 6 – 7 ani, a fost găsit spânzurat.

289 afișări
Imaginea articolului Anchetă penală, după ce un câine din rasa Rottweiler a fost găsit spânzurat într-o zonă împădurită

Potrivit Poliţiei Bihor, poliţiştii pentru protecţia animalelor bihoreni fac cercetări în cazul unui câine ucis prin spânzurare.

Cadavrul câinelui a fost găsit pe o parcelă dintr-o zonă împădurită din comuna Sâniob.

Este vorba de un câine din rasa Rottweiler, în vârstă de 6 – 7 ani.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, iar poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea autorilor şi tragerea la răspundere penală a acestora”, spun reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Potrivit art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004 modificată prin Legea nr. 138/20022, pedepsele pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept au fost înăsprite. Astfel, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; schingiuirea animalelor; organizarea de lupte între animale sau cu animale; zoofilia”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici