Anchetă penală în cazul incendiului de la Millenium Business Center

Înregistrările video ale camerelor de supraveghere din Millenium Business Center cu imagini din timpul incendiului izbucnit, vineri seară, vor fi vizionate de procurori, anchetatorii urmând să audieze mai multe persoane prezente la faţa locului, în cadrul anchetei desfăşurate pentru distrugere.

139 afișări
Imaginea articolului Anchetă penală în cazul incendiului de la Millenium Business Center

Anchetă penală în cazul incendiului de la Millenium Business Center (Imagine: Marius Nemeş/Mediafax Foto)

Surse din Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că există un dosar de cercetare penală în acest caz aflat pe rolul Poliţiei Sectorului 2.

Dosarul va fi înregistrat, "cel mai probabil, marţi", la parchet, unde se vor continua cercetările, potrivit aceloraşi surse.

Verificările vor viza vizionarea tuturor înregistrărilor video de la camerele de supraveghere instalate în Millenium Business Center care au surprins momente chiar şi din timpul incendiului, audieri de martori, printre care şi un preot de la Biserica Armenească, precum şi aproximativ zece persoane care au fost prezente lângă clădire în momentul izbucnirii incendiului şi care au fost depistate după apelurile întregistrate prin serviciul unic de urgenţă 112.

Potrivit surselor citate, din cercetările amănunţite ale pompierilor a rezultat că incendiul ar fi pornit de la un trăsnet care a lovit un panou publicitar situat la nivelul 14 al clădirii.

Infracţiunea care va fi cercetată în acest dosar va fi cea de distrugere, astfel că urmează să fie identificate firma şi persoanele care au montat panoul publicitar şi să se stabilească concret dacă materialele din care era confecţionat acest panou erau conforme cu standardele impuse, au susţinut sursele citate.

Iniţial, vineri seară, la faţa locului, a sosit şi procurorul criminalist Marius Iacob, dar ancheta nu a fost preluată de Parchetul instanţei supreme, pentru că nu au existat victime.

Incendiul izbucnit, vineri noapte, la clădirea de 19 etaje din centrul Capitalei, Millenium Business Center, situată lângă Biserica Armenească, a fost lichidat de către pompieri, după aproape patru ore de luptă cu flăcările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici