Andronescu: Bacalaureatul se desfăşoară normal

La examenul de bacalaureat din această sesiune lipsesc 40 de preşedinţi care au fost înlocuiţi de vicepreşedinţi, cu 18 mai puţini decât în 2008, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Colegiul "I.L. Caragiale" din Capitală.

26 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Bacalaureatul se desfăşoară normal

Bacalaureatul se desfăşoară normal (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu este o noutate faptul că anumiţi preşedinţi se retrag de la examenul de bacalaureat. Anul trecut am avut 58 de astfel de cazuri, acum doar 40. Examenul se desfăşoară normal, profesorii examinatori au venit la proba de limba română şi mulţumesc pentru aceasta", a declarat Andronescu.

Ministrul a spus că, din datele primite până acum, bacalaureatul se desfăşoară în condiţii normale şi, în cazul în care ar apărea situaţii de profesori care ar lipsi de la o probă, ar putea fi înlocuiţi imediat, întrucât au fost înscrişi mai mulţi decât ar fi fost necesar.

"Avem mai multe cadre didactice înscrise la bacalaureat decât ar fi fost necesar, asta pentru a evita o situaţie în care unul dintre profesori nu ar mai putea să participe la examen", a precizat Andronescu.

La Colegiul "I.L. Caragiale" susţin bacalaureatul atât elevii unităţii de învăţământ, cât şi cei de la Liceul Onicescu, fiind în total aproximativ 670 de candidaţi.

Preşedintele Comisiei de examen de la Colegiul "I.L. Caragiale", conferenţiar Ermina Ţapu, a declarat că participă de mulţi ani în calitate de preşedinte la examenul de bacalaureat.

"După 30 de ani de muncă în învăţământ primesc cu 2.300 de lei. Am acceptat să fiu preşedinte de comisie la bacalaureat întrucât primesc bani în plus. Sigur că anul acesta primim mai puţini bani, dar am nevoie de ei", a declarat preşedintele comisiei de examen.

Aceasta a spus că cel mai bun an a fost 2008 când a primit 11,5 lei.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a fost, luni, în jurul prânzului, la Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" pentru a vedea cum se desfăşoară examenul de bacalaureat.

Examenul de bacalaureat a început, luni, cu proba orală la Limba şi literatura română care va continua marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici