Angajaţii CFR Marfă au primit doar jumătate din salariu, din cauza crizei

Angajaţii CFR Marfă au primit doar jumătate din salariu şi cu cinci zile întârziere, din cauza crizei financiare, care a afectat încasările companiei, iar diferenţa de bani s-ar putea să o primească săptămâna viitoare, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian.

35 afișări
Imaginea articolului Angajaţii CFR Marfă au primit doar jumătate din salariu, din cauza crizei

Angajaţii CFR Marfă au primit doar jumătate din salariu, din cauza crizei (Imagine: Gabriel Pantiru/Mediafax Foto)

"Trebuiau să primească salariile pe data de 15 mai, însă le-au primit pe 20 mai, azi şi doar 50%. Vor primi restul de 50% din salariu când o să mai strângem bani, probabil într-o săptămână. CFR Marfă este o societate care se autofinanţează, ea nu primeşte bani de la stat. Din cauza crizei financiare, veniturile nu mai sunt la nivelul de anul trecut, dar salariile au răms la fel. Poate suntem şi prea mulţi", a afirmat Graţian.

Compania de transport feroviar are aproximativ 17.800 de angajaţi.

Directorul CFR Marfă a adăugat că operatorul s-a mai aflat în cursul acestui an în situaţia de a întârzia plata salariilor, însă nu a putut preciza de câte ori.

El a arătat că activitatea companiei se situează la 60% din nivelul înregistrat în aceeaşi periodă a anului trecut.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la sfârşitul lunii aprilie, că activitatea CFR Marfă a scăzut în acest an cu 44% faţă de 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici