Angajaţii din MApN rămân fără sporurile de radiaţii şi confidenţialitate

Circa 95 % dintre angajaţii structurilor militare din cadrul MApN primeau spor de confidenţialitate iar 90 % primeau spor de radiaţii, ambele suspendate de la plată începând cu luna mai, a comunicat MApN, la solicitarea MEDIAFAX.

505 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din MApN rămân fără sporurile de radiaţii şi confidenţialitate

Angajaţii din MApN rămân fără sporurile de radiaţii şi confidenţialitate

Potrivit sursei citate, sporul de radiaţii era de 10% din salariul de bază, iar cel de confidenţialitate este variabil, în funcţie de nivelul de secretizare a informaţiilor.

Sporul de radiaţii şi sporul de confidenţialitate nu vor mai fi plătite, începând cu luna mai, pentru personalul militar, măsura fiind cu caracter temporar şi fiind decisă ca urmare a rectificării bugetare, a declarat, miercuri, Costi Spânu, purtător de cuvânt MApN.

Spânu a precizat că informaţia a fost publicată în cel mai recent număr al revistei militare "Observatorul militar" şi a fost adusă la cunoştinţa angajaţilor.

Şeful Direcţiei Financia-Contabile din MApN, general-maiorul Constantin Năstase, a anunţat măsura în revista citată. Potrivit acestuia, întrucât cheltuielile de personal au fost diminuate cu 196,44 milioane de lei, pentru încadrarea în bugetul aprobat şi în alocaţia bugetară pe trimestrul al doilea al acestui an, "începând cu luna mai se vor amâna, temporar, la plată, sporul de radiaţii şi sporul de confidenţialitate de care beneficiază personalul care îşi desfăşoară activitatea în locurile de muncă din armată care dau dreptul, potrivit legislaţiei în vigoare, la aceste sporuri".

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 34 din 2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale a modificat bugetul Ministerului Apărării Naţionale, diminuându-l cu suma de 696,424 milioane lei la toate titlurile de cheltuieli.

Ca urmare a deciziei luate, unităţile militare vor întocmi statele de plată pentru plata drepturilor băneşti, începând cu luna mai, fără a cuprinde aceste sporuri. Totodată, acestea vor ţine evidenţa timpului efectiv lucrat în astfel de condiţii şi vor întocmi documentele necesare pentru ca, ulterior, în funcţie de execuţia bugetului, la cheltuieli de personal, aceste sporuri să poată fi plătite personalului beneficiar.

Direcţia Financiar-contabilă a MApN va monitoriza, lunar, pe baza raportărilor ordonatorilor de credite, sumele necesare, astfel încât, atunci când bugetul va permite, să poată fi efectuate decontările cu personalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici