Angajaţii Ministerului Culturii şi ai direcţiilor judeţene de cultură intră în grevă japoneză

Angajaţii Ministerului Culturii şi ai direcţiilor judeţene de cultură intră în grevă japoneză timp de o săptămână. Ei acuză Guvernul că tratează cu indiferenţă salariaţii din acest sector de activitate.

283 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Ministerului Culturii şi ai direcţiilor judeţene de cultură intră în grevă japoneză

Angajaţii Ministerului Culturii şi ai direcţiilor judeţene de cultură intră în grevă japoneză

Sindicatul Culturalia, afliat la Blocul Naţional Sindical, informează că a demarat greva japoneză la nivelul Ministerului Culturii şi la nivelul Direcţiilor judeţene pentru Cultură timp de o săptămână.

Aceştia poartă, de luni, timp de o săptămână, banderole albe în semn de nemulţumire faţă de politicile salariale considerate discriminatorii şi faţă de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Ei ameninţă că, de săptămâna viitoare, vor ieşi în faţa instituţiilor.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, s-a apelat la această formă de protest pentru că „Guvernul României trebuie să înţeleagă că nu se mai poate continua cu această indiferenţă faţă de salariaţii Ministerului Culturii şi salariaţii din Direcţiile Judeţene pentru Cultură”.

„Membrii Sindicatului Culturalia merită să aibă aceleaşi drepturi, precum colegii din alte instituţii, dat fiind că absolut nimic nu ne diferenţiază profesional, doar salariile! Avem numai obligaţii la fel, din păcate. Vom continua să ne facem auziţi prin aceste proteste, pentru că da, noi suntem puţini şi <neimportanţi>, însă vom avea şi noi un cuvânt de spus cât de curând. Poate atunci când vom refuza să mai emitem avize sau să organizăm Ziua Culturii sau multe alte evenimente de importanţă naţională. Am fost oropsiţii soartei, pentru că domeniul culturii nu mai reprezintă de mult timp nicio prioritate pentru statul român, deşi este prevăzut în Strategia Naţională de Apărare a Ţării”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici