ANI rămâne fără vicepreşedinte

Funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) rămâne vacantă după ce nici la ultimul concurs pentru ocuparea acesteia nu a existat vreun candidat care să obţină notă de trecere.

61 afișări
Imaginea articolului ANI rămâne fără vicepreşedinte

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI) au luat act, în şedinţa de luni, de faptul că niciunul din cei peste zece asipranţi la funcţia de vicepreşedinte nu a reuşit să obţină o notă de trecere la ultimul concurs, validând rezultatele obţinute.

Potrivit datelor comunicate de CNI, cei şapte candidaţi care au reuşit să întocmească un dosar complet şi care au şi depus un plan de management - condiţiile impuse pentru participarea la examen - nu au contestat rezultatele obţinute, astfel că notele, toate sub şapte, rămân definitive.

Rezultatul i-a determinat pe membrii CNI să dezbată o posibilă modificare a concursului, a subiectelor şi tematicii. Membrii forului au fost divizaţi în opinii, unii susţinând că nu este necesară modificarea subiectelor şi punând rezultatul slab pe lipsa de pregătire a candidaţilor, iar alţii propunând o serie de modificări la bibliografie pentru ca, odată cu repetarea sa, concursul să fie mai accesibil.

"Totuşi, trebuie să nu omitem faptul că acest concurs a fost promovat de cineva, iar tematica era aceeaşi. Mai mult, aceeaşi persoană a trecut apoi şi examenul de preşedinte al Agenţiei, tot în baza aceloraşi reguli, aşa că nu este un examen imposibil", a arătat Xenia Cosette Teodorescu, unul din membrii CNI.

În urma discuţiilor, membrii CNI au decis să consulte diverşi experţi şi să decidă asupra oportunităţii modificării subiectelor şi bibliografiei de concurs cu ocazia şedinţei următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici