ANP, despre greva poliţiştilor: Siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) dă asigurări că siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată, în condiţiile în care poliţiştii din penitenciare au început miercuri o acţiune de protest.

160 afișări
Imaginea articolului ANP, despre greva poliţiştilor: Siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată

ANP, despre greva poliţiştilor: Siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor anunţă că a luat act de acţiunile de protest ale organizaţiilor sindicale din sistemul penitenciar, cu care, de altfel, se află într-un dialog permanent.

„În consecinţă, mesajul transmis echipelor de management ale unităţilor penitenciare este unul ce priveşte deschiderea către dialog şi comunicare în raport cu acei colegi care protestează şi adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităţilor pe linia siguranţei locului de deţinere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate şi preîntâmpinarea unor evenimente negative”, a transmis ANP.

Măsurile au vizat planificarea judicioasă şi eficientă a personalului avut la dispoziţie, astfel încât să nu fie afectat gradul de siguranţă a misiunilor de pază, escortare şi supraveghere, şi nici acordarea drepturilor persoanelor private de libertate, asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite şi informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune, programarea membrilor de familie sau aparţinătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00 şi asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acţiona în situaţii deosebite.

„Cu toate că acţiunile de protest vor îngreuna considerabil activităţile curente, deficitul de personal fiind semnificativ în toate unităţile, asigurăm opinia publică de faptul că siguranţa locurilor de deţinere nu este şi nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale”, susţin reprezentanţii ANP.

Peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariaţi şi acoperă toate unităţile din Poliţia Penitenciară din ţară participă miercuri la un protest prin refuz de muncă suplimentară începând cu ora 06.30.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici