ANPC: Amenzi de 1,5 milioane lei pentru nerespectarea legii de comercializare a produselor cosmetice

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat, în urma unui control din luna martie, 530 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor cosmetice.

10 afișări

Inspectorii ANPC au verificat 1.300 de operatori economici, descoperindu-se abateri de la prevederile legale în cazul a 1.001 dintre aceştia (5 producători, 25 importatori, 31 distribuitori şi 939 vânzători de produse cosmetice), potrivit unui comunicat al ANPC, remis MEDIAFAX.

Pentru deficienţele constatate, inspectorii ANPC au aplicat 530 de amenzi contravenţionale, în valoare de 1.528.500 de lei, dispunându-se totodată oprirea definitivă de la comercializare pentru produse cosmetice în valoare de 72.797 de lei şi oprirea temporară de la comercializare pentru produse în valoare de 933.146 de lei.

Inspectorii au constatat deficienţe cu privire la informarea consumatorilor, lipsind traducerea în limba română a informaţiilor pentru consumator. Totodată, inspectorii au constatat că se comercializau produse expirate de 3-10 luni. Totodată, în unele situaţii, nu erau respectate prevederile legale în cazul produselor promoţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici