ANPC: Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru operatorii economici de pe litoral

Peste 90 la sută din operatorii economici controlaţi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, din cadrul Comandamentului Litoral 2007 nu respectau normele privind protecţia consumatorilor, motiv pentru care au fost amendaţi cu peste jumătate de milion de lei.

2 afișări
Imaginea articolului ANPC: Amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru operatorii economici de pe litoral

ANPC a aplicat amenzi de peste jumătate de milion de lei operatorilor economici de pe litoral

Inspectorii au verificat, în primele două săptămâni ale lunii iulie, 360 de operatori economici, la 342 dintre aceştia fiind constatate abateri de la prevederile legale, motiv pentru care inspectorii au dat 213 amenzi, în valoare de 504.600 de lei şi 129 de avertismente.

Astfel, inspectorii de la Mamaia au verificat o sută de operatori economici, la 92 din aceştia fiind descoperite ilegalităţi, motiv pentru care au fost date amenzi de 233.500 de lei. Principalele deficienţe constatate au fost neafişarea la loc vizibil a denumirii operatorului economic care prestează servicii de închiriere de sezlonguri şi umbrele, precum şi a tarifelor practicate şi neeliberarea bonului fiscal pentru serviciul prestat.

Inspectorii de la Costineşti au verificat 126 de operatori economici şi au dat amenzi de 118.100 de lei, în special pentru informarea incompletă a consumatorilor.

De asemenea, inspectorii din locaţia Neptun au controlat 134 de agenţi economici, la 123 dintre ei constatând abateri de la normele în domeniu, aceştia fiind amendaţi în total cu 118.100 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici