ANPC continuă verificările. Amenzi de 750.000 de lei aplicate marţi

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut marţi controale în 65 de mari magazine din întreaga ţară. Au fost aplicate amenzi de 750.000 de lei.

693 afișări
Imaginea articolului ANPC continuă verificările. Amenzi de 750.000 de lei aplicate marţi

ANPC continuă verificările. Amenzi de 750.000 de lei aplicate marţi

Potrivit ANPC, marţi au fost verificate 65 de unităţi, la nivel national, aparţinând lanţurilor de magazine: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour şi Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Inspectorii au găsit la vânzare produse expirate, produse care aveau insecte în ambalaj, produse congelate cu culoarea modificată şi cu acumulări de gheaţă în ambalaj sau fructe şi legume cu modificări organoleptice şi urme de mucegai.

De asemenea, au fost găsite spaţii de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurităţi mecanice, muşte şi gândaci de bucătărie morţi, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar şi nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Totodată, în unele magazine se vindeau mărţişoare din argint, fără a deţine autorizaţie pentru comerţul obiectelor din metale preţioase, şi au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte promoţiile, dar şi practici comerciale înşelătoare.

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficienţe, oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficientţlor constatate pentru 6 magazine, oprirea temporară a prestarii de servicii în raioanele în care s-au înregistrat abateri, până la remedierea deficientţlor constatate pentru 25 de unităţi
şi a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni pentru două magazine.

„Am schimbat <picătura chinezească> pe o adevărată cascadă de acţiuni la nivel naţional. Rezultatele primelor controale din Bucureşti şi de la Cluj ne-au arătat că trebuie o mobilizare la nivel naţional. Trebuie să arătăm că întreaga Autoritate funcţionează ca o maşinărie şi are o abordare unitară la nivelul întregii ţări. Pentru noi nu există mai multe variante de consumatori, ci doar unul singur: cetăţeanul român”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
magazine,
amenzi,
anpc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici