ANPC:Nereguli la aproape toate piscinele şi ştrandurile din ţară

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat, la mijlocul lunii iulie, 209 de ştranduri, piscine şi bazine din ţară, în 182 din ele constatându-se abateri de la normele legale.

2 afișări
Imaginea articolului ANPC:Nereguli la aproape toate piscinele şi ştrandurile din ţară

ANPC:Nereguli la aproape toate piscinele şi ştrandurile din ţară

Potrivit unui comunicat de joi al ANPC, în urma controlului din 9 iulie-15 iulie, autorizăţile au dat 70 de amenzi contravenţionale totalizând 180.000 de lei, peste o sută de avertismente, iar 29 dintre agenţi economici au fost opriţi temporar de la funcţionare.

În Bucureşti au fost controlaţi 12 operatori economici, iar cinci dintre ei nu respectau condiţiile legale de funcţionare, drept care, ANPC a amendat trei unităţi cu 6.500 de lei. Compania Athenee Phenix Group a fost sancţionată, pentru că toate instrucţiunile şi avertizările afişate la piscină erau numai în limba engleză, Majestic nu oferea informaţii complete în legătură cu plata abonamentului la piscină, iar Cora- L Prompt 4U a fost sancţionată cu o amendă contravenţională de 3.000 lei pentru că nu avea registrul de evidenţă a calităţii apei de îmbăiere şi a clorului rezidual liber.

De altfel, cei mai mulţi operatori au fost sancţionaţi pentru că nu aveau documente care să ateste calitatea apei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici