ANPC: Pe piaţa românească nu sunt jucării din mărcile Fischer Price şi Thomas&Friends

Pe piaţa românească nu sunt jucării din mărcile Fischer Price şi Thomas&Friends, din loturile considerate periculoase prin nivelul ridicat de plumb conţinut în vopsea, a informat, miercuri, la încheierea controalelor în acest sens, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

9 afișări
Imaginea articolului ANPC: Pe piaţa românească nu sunt jucării din mărcile Fischer Price şi Thomas&Friends

ANPC: Pe piaţa românească nu sunt jucării din mărcile Fischer Price şi Thomas&Friends

"Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a încheiat acţiunea de verificare a jucăriilor produse de Mattel INC şi fabricate în China. Inspectorii ANPC nu au depistat pe piaţă jucării marca Fischer Price şi marca Thomas&Friends, din cele date în verificare, motiv pentru care nu s-au prelevat probe", se arată în comunicatul ANPC.

În paralel, ANPC a monitorizat retragerea voluntară a jucăriilor notificate prin alertă RAPEX, de către SC Omnitoys SRL Bucureşti, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România al jucăriilor Mattel.

Astfel, cantitatea totală de jucării retrase de pe piaţă, comunicată de Omnitoys, este de 723 de bucăţi, livrate în perioada 2005 - 2007, în valoare de 40.702 de lei.

La începutul lunii august 2007 în presă au apărut informaţii potrivit cărora producători de jucării fabricate în China, Mattel INC (deţinător al companiei Fischer Price) şi RC2 Corporaţion (jucării Thomas & Friends) au decis să retragă de pe piaţa americană anumite jucării (listele acestor jucării fiiind făcute publice), vopsite în culori foarte vii, cu compuşi pe bază de plumb, peste nivelul maxim admis de cerintele de securitate impuse de reglementarile în domeniu.

Ca urmare a acestui fapt, ANPC a controlat, între 9 şi 20 august 2007, piaţa românească a jucăriilor, în special importatorii de jucării marca Fischer Price şi Thomas&Friends, dar şi distribuitorii şi vânzătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici