Antonie Solomon şi-a vândut casa de vacanţă din Constanţa cu peste 130.000 de euro

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon şi-a vândut, cu suma de 134.000 de euro, casa de vacanţă pe care o avea în localitatea Palazu Mare (Constanţa), în timp ce soţia sa a obţinut, în 2010, peste 300.000 de lei din închirierea celor cinci spaţii comerciale pe care le deţine.

593 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon şi-a vândut casa de vacanţă din Constanţa cu peste 130.000 de euro

Antonie Solomon şi-a vândut casa de vacanţă din Constanţa cu peste 130.000 de euro (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Primăriei Craiova, Antonie Solomon şi-a vândut, în octombrie 2010, casa de vacanţă pe care o deţinea în localitatea Palazu Mare din judeţul Constanţa.

Primarul suspendat al Craiovei a obţinut în urma vânzării locuinţei, pe care o cumpărase în 2009, suma de 134.000 de euro.

Afacerile familiei Solomon au avut de suferit în ultimul an, sumele încasate de soţia liderului PDL Craiova, Maria Solomon, din închirierea celor cinci spaţii comerciale pe care le deţine, scăzând la jumătate. Astfel, dacă în anul 2009 Maria Solomon a obţinut 750.856 de lei din închirierea spaţiilor comerciale, în anul 2010 valoarea chiriilor încasate a scăzut la 326.131 de lei.

În anul 2010, veniturile realizate din salariu de către primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, au fost de numai 8.139 de lei, din cauza perioadei de şase luni în care a stat în arest, el fiind trimis în judecată într-un dosar de corupţie.

Conform declaraţiei de avere, Antonie Solomon mai deţine, împreună cu soţia sa, două apartamente în centrul Craiovei, o casă de vacanţă în localitatea Leamna de Sus, precum şi un autoturism de teren Volkswagen Touareg achiziţionat în 2007 prin leasing.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici