"Anul Jocului", lansat în programul "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc"

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au declarat 2014 "Anul jocului", în cadrul programului "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc", propunându-şi ca în acest an manifestările culturale să pună accent pe joc, teatru, artele spectacolului.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului "Anul Jocului", lansat în programul "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc"

"Anul Jocului", lansat în programul "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc"

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, seria de evenimente din "Anul Sunetului şi al Cuvântului", din cadrul programului "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc", s-a încheiat în mod oficial, iar prin spectacolul "Hamlet" al Teatrului "Tamási Áron", desfăşurat marţi seară, s-a intrat în "Anul Jocului".

Astfel, în acest an se va pune accentul pe joc, pe teatru, pe artele spectacolului.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat că şi datorită sprijinului partenerilor, al artiştilor, organizatorilor activităţilor culturale, conducătorilor de instituţii, programul "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc" a devenit mai puternic.

"Doresc să mulţumesc publicului pentru sprijinul acordat, căci fără un public deschis nu am putea avea în oraşul nostru o astfel de viaţă culturală vibrantă. Totodată, le adresez mulţumiri şi artiştilor, celor care au scos arta în stradă, rupând astfel barierele rutinei zilnice", a suştinut Antal Arpad, citat în comunicat.

Organizatorii susţin că "Anul Sunetului şi al Cuvântului" a fost unul de succes în deschiderea celor patru ani tematici stabiliţi în cadrul programului "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc".

Conform datelor oferite de reprezentanţii Primăriei, organizatorul principal al programului, evenimentele s-au desfăşurat în 56 de locuri, la ele participând 600 de artişti, din care jumătate locali, iar pe parcursul întregului an evenimentele au avut aproape 25.000 de spectatori. Din cele 101 de programe organizate, 75 s-au legat în mod direct de muzică sau literatură, o treime din programe au fost de natură experimentală, alternativă.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a lansat, în primăvara anului trecut, programul "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc (2013-2016)", care cuprinde patru ani tematici. Astfel, 2013 a fost "Anul sunetului şi al cuvântului", 2014 - al "Jocului", 2015 - "Anul tradiţiei", iar 2016 al "Imaginii".

Scopul programului "Sfântu Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc" este de a consolida potenţialul cultural al oraşului şi de a poziţiona municipiul ca şi centru cultural în rândul oraşelor din Ţinutul Secuiesc, precizează organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici