Aparatele de aer condiţionat din maternitate, verificate în 20 iulie de o firmă specializată

Şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului instanţei supreme, Marius Iacob, a spus că aparatele de aer condiţionat din Maternitatea Giuleşti au fost verificate amănunţit în 20 iulie de o firmă specializată şi că trebuie să se constate dacă improvizaţia care exista a fost sursa focului.

15 afișări
Imaginea articolului Aparatele de aer condiţionat din maternitate, verificate în 20 iulie de o firmă specializată

Aparatele de aer condiţionat din maternitate, verificate în 20 iulie de o firmă specializată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"A fost o improvizaţie, dar trebuie să vedem dacă aceasta este şi cauza producerii incediului", a spus Marius Iacob, procurorul care conduce cercetările în cazul exploziei de la Maternitatea Giuleşticare. El a venit, miercuri, la Poliţia Capitalei.

Marius Iacob a arătat că aparatele de aer condiţionat au fost verificate de o firmă specializată în 20 iulie şi că "ei au spus că au făcut-o amănunţit".

Trebuie să vedem însă ce va rezulta şi din alte audiri sau expertize, a precizat însă procurorul.

El a spus că specialiştii în domeniile exploziilor şi incendiilor, implicaţi în anchetă au ridicat obiecte arse din încăperea unde s-a produs incendiul şi că se aşteaptă rezultatele expertizelor. În funcţie de acestea se va vedea dacă va fi nevoie şi de altele.

Aproape toţi părinţii bebeluşilor au dat declaraţii poliţiştilor în legătură cu ce s-a întâmplat luni la Maternitatea Giuleşti.

Audierile vor continua joi, când vor veni o parte din personalul medical şi o parte din părinţi. Tot joi va fi stabilită cu certitudine identitatea copiilor decedaţi, a mai spus Iacob.

De asemenea, se va stabili când va mai fi audiată asistenta medicală care era pe tură în momentul incendiului.

Sperăm ca mâine (joi - n.r.) să finalizăm cercetarea la faţa locului. Trebuie evaluată toată aparatura, toate circuitele, sunt multe circuite şi multe prize", a susţinut procurorul.

Acesta a subliniat că sunt indicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu de către mai multe persoane, nu neapărat doar de personalul medical, fiind vorba de o încălcare a normelor de muncă.

Specialiştii şi criminaliştii au încheiat cercetările la Maternitatea Giuleşti şi vor reveni, joi, pentru alte investigaţii.

Poliţiştii au luat, miercuri, înregistrările surprinse de camerele video plasate pe holul care ducea către Secţia Terapie Intensivă pentru prematuri. Ei au mai ridicat numeroase cutii de carton în care se aflau diverse piese sau aparate recoltate din încăperea unde a avut loc incendiul de luni seara.

Cazul privind explozia de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici