Aproape 1.800 de boboci la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi. Un sfert dintre ei sunt străini / Rector: Aţi putea fi prima generaţie care să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă

La Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi încep studiile în noul an universitar 1.750 de studenţi, dintre care 450 sunt străini, instituţia de învăţământ menţinându-se în topul celor cu cei mai mulţi studenţi din alte ţări.

463 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.800 de boboci la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi. Un sfert dintre ei sunt străini / Rector: Aţi putea fi prima generaţie care să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă

Aproape 1.800 de boboci la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi. Un sfert dintre ei sunt străini / Rector: Aţi putea fi prima generaţie care să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă

Rectorul UMF Iaşi le-a spus bobocilor că anul acesta numărul lor este mai mare decât cel al absolvenţilor care au finalizat cursurile vara trecută.

„Avem o cifră de şcolarizare ceva mai mare. Dacă am avut 1.525 de absolvenţi, anul ăsta avem 1.750 de studenţi în anul I, din care 1.300 sunt studenţi la seriile de limbă română la cele patru facultăţi, iar la cele de limbă franceză şi engleză sunt un număr de 450 de studenţi”, a declarat prof. univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi.

În discursul pe care l-a ţinut la începutul ceremoniei de deschidere a anului universitar, duminică seara, rectorul a transmis un mesaj şi studenţilor din anul l, spunându-le că nu au ales o meserie uşoară.

„Proverbul spune că <<omul cât trăieşte învaţă>>, dar dacă pentru cei mai mulţi oameni acest deziderat e unul opţional, pentru un medic învăţarea continuă e obligatorie, nu doar moral, ci şi instituţional, prin lege. De aceea, alături de colegii mei din corpul academic, ne propunem nu doar să vă învăţăm medicină, medicina dentară, farmacie sau bioinginerie medicala, ci şi să vă deprindem să învăţaţi singuri, să aveţi permanent reflexul curiozităţii şi setea de autodepăşire”, le-a spus rectorul viitorilor medici.

Viorel Scripcariu i-a anunţat pe cei care încep luni primele cursuri la UMF Iaşi că sunt cei care ar putea fi primii medici rezidenţi care să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgenţă.

„Există probabilitatea ca voi, cei care începeţi astăzi drumul în medicină, să fiţi prima generaţie de medici rezidenţi care vor lucra în acest spital, beneficiind de aceleaşi condiţii de muncă şi oportunităţi de cercetare ca în orice alt spital de anvergură din ţările vest-europene”, a menţionat rectorul Scripcariu în discursul său.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici