Aproape 100 de kilograme de substanţe psihotrope, confiscate în cinci zile

Aproape 100 de kilograme de substanţe psihotrope, în valoare de peste două milioane de lei, au fost confiscate de poliţişti, care au controlat peste 400 de magazine de vise, începând de luni, când a intrat în vigoare actul normativ care interzice vânzarea produselor etnobotanice.

20 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de kilograme de substanţe psihotrope, confiscate în cinci zile

Aproape 100 de kilograme de substanţe psihotrope, confiscate în cinci zile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Poliţiştii au ridicat aproximativ 98 de kilograme de substanţe cu efect psihotrop, de la data intrării în vigoare a normelor legislative care modifică şi completează legile privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope. Valoarea substanţelor scoase de pe piaţă este de peste 2.000.000 de lei", informează Poliţia Română.

Astfel, începând de luni, când a intrat în vigoare actul normativ care interzice vânzarea produselor etnobotanice, poliţiştii au verificat 428 de magazine.

În urma controalelor au fost ridicate pentru expertizare 97,5428 kilograme de substanţe, 1.053 de comprimate, 2.365 pliculeţe cu substanţe, 450 ţigări confecţionate artizanal şi 10,297 ml substanţă lichidă, precizează sursa citată.

Poliţiştii au întocmit 11 dosare penale, fiind constate 15 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 28 de persoane. De asemenea, au fost date 25 de amenzi, în valoare totală de 551.099 de lei.

Acţiunile au fost declanşate după ce, luni, a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice ce au fost trecute în lista drogurilor. Actul normativ a introdus în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ acestea nemaiputând fi deţinute şi comercializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici