Aproape 100 de persoane au fost evacuate din cele două localităţi constănţene unde s-a spart un dig

Aproape o sută de persoane din localităţile constănţene Gârliciu şi Ciobanu au fost evacuate, până duminică după-amiază, după ce digul de apărare a cedat şi apa ameninţă să le inunde locuinţele.

38 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de persoane au fost evacuate din cele două localităţi constănţene unde s-a spart un dig

Aproape 100 de persoane au fost evacuate din cele două localităţi constănţene unde s-a spart un dig (Imagine: Gabriela Dobos/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, din localitatea Gârliciu fuseseră evacuate, până duminică după-amiază, 40 de persoane, iar din Ciobanu au fost evacuate 51 de persoane.

După ruperea digului Ciobanu-Gârliciu, autorităţile au intervenit pentru refacerea breşei şi consolidarea celorlalte diguri din zonă unde erau infiltraţii. Totodată, la Gârliciu a fost realizat un dig din saci cu pământ şi astfel s-a evitat inundarea drumului judetean 222 F, care leagă localitatea respectivă de Hârşova.

În zona afectată de inundaţii au intervenit 90 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, 35 de cadre ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, cinci cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi patru ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean. De asemenea, au intervenit şi echipe ale ANIF, ale Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa, autorităţile locale şi populaţia din cele două localităţi.
Până în prezent, apa nu a ajuns la niciuna din locuinţele evacuate din cele două localităţi.

De asemenea, sâmbătă seară autorităţile au constatat că prin digul de la Vadu Oii erau infiltraţii puternice şi au decis evacuarea preventivă a persoanelor aflate în zece case, însă niciuna dintre familii nu a vrut să îşi părăsească locuinţa.

Digul de apărare Gârliciu-Ciobanu s-a spart sâmbătă seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici