Aproape 30 de participanţi la mitingul din Piaţa Victoriei au primit îngrijiri medicale

Aproape 30 de participanţi la mitingul din Piaţa Victoriei au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar şapte dintre aceştia au fost duşi la Spitalul Floreasca, majoritatea fiind bărbaţi cu suferinţă diabetică decompensată, a declarat, miercuri, Constantin Olteanu, coordonatorul SMURD la eveniment.

29 afișări
Imaginea articolului Aproape 30 de participanţi la mitingul din Piaţa Victoriei au primit îngrijiri medicale

Trei manifestanţi transportaţi la spital, alţi 13 au primit îngrijiri medicale (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Medicul Constantin Olteanu a precizat că cele mai multe persoane care au solicitat îngrijiri medicale în corturile SMURD sau în maşinile Serviciului au fost cazuri uşoare, acestea suferind fie un puseu de hipertensiune, fie căderi de calciu sau dureri de spate.

Cele şapte persoane care au necesitat transportul la Spitalul de Urgenţă Floreasca au suferit, de regulă, alterarea unor boli preexistente, a mai spus Constantin Olteanu.

SMURD a avut în dispozitivul din Piaţa Victoriei două corturi şi două ambulanţe, fiind, de asemenea, mobilizate şi alte maşini pentru transportul bolnavilor la spital.

Într-un singur caz ambulanţele SMURD au fost completate cu o maşină de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Mitingul din Piaţa Victoriei s-a încheiat în jurul orei 13.00, cu mesajul că pe 31 mai va fi grevă generală.

Liderii sindicali au estimat că la mitingul din Piaţa Victoriei au participat peste 50.000 de oameni, în timp ce Jandarmeria a anunţat că au fost aproximativ 30.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici