Aproape 60% dintre elevi au luat note sub 5 la simularea la Matematică

  • 94.336 de elevi au luat note sub 5 la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale.
  • La Limba şi literature română, procentul celor care au luat note sub 5 depăşeşte cu puţin 25%.
  • Cele mai puţine note de 10, adică 22, au fost obţinute la Limba maternă.
1052 afișări
Imaginea articolului Aproape 60% dintre elevi au luat note sub 5 la simularea la Matematică

Potrivit rezultatelor anunţate vineri de Ministerul Educaţiei, 73,98% dintre elevi au luat la Limba şi literatura română peste sau egale cu 5, iar 26,02% note mai mici de 5.
44 de elevi au luat nota 10, peste 12.000 au obţinut note cuprinse între 9 şi 9,99, iar peste 27.000 între 8 şi 8,99.

La Matematică, 57,63% dintre elevi au luat note cuprinse între 1 şi 4,99, în timp ce 42,37% au obţinut note peste sau egale cu 5.

Au fost obţinute şi 91 de note de 10, peste 4.300 de candidaţi au obţinut note între 9 şi 9,99.iar 2.200 între 8 şi 8,99.

La Limba şi literatura maternă, 17,07% dintre candidaţi au luat note sub 5, iar restul peste 5.

Aici, 22 de elevi au luat nota maximă, iar aproape 1.500 au luat între 9 şi 9,99.

Ministerul Educaţiei arată că a fost pentru prima dată când simularea s-a derulează în condiţii similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învăţământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată ţara.

Rezultatele probelor scrise ale simulării au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici