Aproape două sute de persoane s-au înghesuit la sediul ANRP

Aproape două sute de persoane s-au adunat, luni, în faţa Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a se informa sau a depune dosarele pentru acordarea de despăgubiri în numerar sau acţiuni la Fondul Proprietatea, chiar din prima zi în care acest lucru este posibil.

15 afișări

Unii dintre ei - mulţi veniţi din provincie - s-au strâns în faţa sediului Autorităţii chiar de la ora 5.00 dimineaţa, la amiază numărul celor veniţi să îşi ceară drepturile depăşind 200. Cu toate acestea, oamenii erau mulţumiţi de ritmul în care intrau pentru a-şi depune dosarele.

La intrarea în curtea sediului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP) erau formate însă două cozi, una pentru cei care depuneau azi dosarele şi alta - cu peste 50 de persoane - care stăteau lipite de gardul instituţiei încercând să se treacă pe lista cu persoanele care intră luni în audienţă pentru verificarea dosarului.

"Au spus că putem intra până la ora patru şi jumătate, dar dacă nu intru, ce mă fac. O să mă enervez. Bârlad nu e de colea. Nu plec de aici, nu plec, o să fac scandal", a spus Gâlea Mihai, unul din proprietarii care se înghesuiau la gard pentru a se trece pe lista de audienţă.

"Trebuia să se poată depună dosarele, dacă nu în fiecare judeţ, măcar pe zone. Mulţi au venit din provincie şi pot avea surpriza că dosarul nu este bun", a spus o femeie din judeţul Vâlcea, venită cu mama sa de 70 de ani, care o aştepta la umbră pe trotuar.

Proprietarii reclamau lipsa de informaţii şi faptul că au făcut mai multe drumuri pentru că au primit informaţii contradictorii şi încă nu ştiau cum să procedeze cu actele pe care le aveau. Cu toţii arătau dispoziţiile de la Primărie din care reieşea că li s-au aprobat dosarele, după ce au fost aleşi aleatoriu, de către calculator.

Un alt proprietar se plângea că din 30.000 de persoane înscrise pentru obţinerea titlurilor de despăgubire, în doi ani calculatorul a ales, "aleatoriu", doar 2.500 dintre acestea. Unii dintre cei care au reuşit să treacă de "loterie" aşteaptă încă să primească documentele prin poştă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici