Aproape două tone de peşte mort, strânse de pe lacurile de la Văcăreşti

Aproximativ două tone de peşte mort au fost strânse, în ultima săptămână, de pe cele cinci lacuri din localitatea dâmboviţeană Văcăreşti, peştii murind cel mai probabil din cauza lipsei de oxigen din apă, cauzată de căldură, însă concesionarul iazurilor nu exclude varianta unei mâini criminale.

3 afișări
Imaginea articolului Aproape două tone de peşte mort, strânse de pe lacurile de la Văcăreşti

Aproape două tone de peşte mort, strânse de pe lacurile de la Văcăreşti

Oamenii care locuiesc în zonă spun că nu au mai văzut până acum o cantitate atât de mare de peşti morţi pe lacurile de la Văcăreşti.

Conform primelor cercetări ale reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ar fi vorba de un fenomen provocat de căldură din cauza căreia cantitatea de oxigen din apă a scăzut foarte mult.

"Este un fenomen de moarte piscicolă pe lac. Fenomenul este deocamdată de mică amploare. S-au prelevat probe undeva la marginea lacului. Deocamdată, presupunem că este vorba despre lipsa oxigenului în apă", a declarat, miercuri, şeful serviciului monitoring din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Manuela Gheorghiţă.

Concesionarul lacului Bungetu doi din Văcăreşti, Bogdan Caba, nu exclude posibilitatea ca peştii să fi fost decimaţi de cineva rău-intenţionat.

"Nu cred că cineva ar fi reuşit să otrăvească peste 70 de hectare. Am aici câteva milioane de litri de apă. Îmi pun întrebarea de ce nu au murit la 45 de grade, când erau căldurile acelea excesive şi au murit acum la 35 de grade? Dacă cineva a otrăvit apa se numeşte genocid", a precizat Caba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici