Aproximativ 35.000 de animale dintr-o fermă din Brăila vor fi eutanasiate după ce a fost descoperit un focar de pestă porcină

Pesta porcină africană a fost confirmată, joi, la una dintre cele mai mari ferme de porci din Brăila, la Tichileşti, unde sunt aproximativ 35.000 de animale ce vor fi eutanasiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

799 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 35.000 de animale dintr-o fermă din Brăila vor fi eutanasiate după ce a fost descoperit un focar de pestă porcină

Aproximativ 35.000 de animale dintr-o fermă din Brăila vor fi eutanasiate după ce a fost descoperit un focvar de pestă porcină

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila au confirmat prezenţa virusului în complexul de porci de la Tichileşti unde sunt aproximativ 35.000 de animale. Toţi porcii vor fi sacrificaţi.

Până în prezent, din cauza pestei porcine africane, în judeţul Brăila au murit sau au fost eutanasiaţi peste 24.000 de porci, toţi provenind din mici gospodării din comune şi din oraşele Însurăţei şi Brăila.

Cazul de la Tichileşti este primul din judeţ în care virusul este confirmat la o fermă de mari dimensiuni.

Pesta a intrat în interiorul fermei cu zeci de mii de animale în ciuda măsurile de protecţie luate de autorităţi care au limitat accesul persoanelor străine, au introdus controale şi filtre de dezinfecţie şi au stabilit un perimetru de siguranţă în jurul clădirilor .

După confirmarea prezenţei virusului în ferma de la Tichileşti, autorităţile brăilene s-au întâlnit într-o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi au stabilit că eutanasierea animalelor va începe vineri dimineaţă, la faţa locului urmând să fie trimise mai multe echipe de veterinari.

„În fermă sunt 35.000 de porci, ca mărime este a doua din judeţ. Vom eutanasia toţi porcii, vineri începe operaţiunea. Fiind o locaţie închisă nu avem ce măsuri speciale să luăm. În judeţ vom păstra măsurile luate de mai mult timp, filtre, puncte de dezinfecţie”, a spus pentru MEDIAFAX, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Până în prezent, în judeţul Brăila au fost confirmate 26 de focare ale pestei porcine africane şi circa 25.000 de porci au fost eutanasiaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici