Aproximativ 4.500 de persoane, la manifestările organizate de Bobotează la Călăraşi

Aproximativ 4.500 de persoane au participat, luni, la Călăraşi, la manifestările organizate de Bobotează, oamenii asistând la slujba religioasă, participând la o procesiune şi la botezul cailor, iar mai mulţi bărbaţi aruncându-se în apele Dunării pentru a recupera crucea sfinţită.

109 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 4.500 de persoane, la manifestările organizate de Bobotează la Călăraşi

Aproximativ 4.500 de persoane, la manifestările organizate de Bobotează la Călăraşi (Imagine: Raul Stef/ Arhiva Mediafax Foto)

Manifestările de Bobotează din municipiul Călăraşi, organizate de autorităţile locale, au durat peste cinci ore.

Potrivit primarului din Călăraşi, Daniel Drăgulin, aproximativ 4.500 de persoane au participat la slujba religioasă, la procesiunea de Bobotează şi au asistat la botezul cailor. Peste 35 de atelaje au primit botezul pe platoul din faţa sediului Primăriei Călăraşi, iar ritualul religios a fost urmat de un concurs de frumuseţe în care animalele au fost premiate de către autorităţile locale.

De asemenea, 12 bărbaţi s-au aruncat în apele braţului Borcea, unde episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, PS Vicenţiu, a aruncat o cruce sfinţită, iar bărbatul care a ajuns primul la cruce a reuşit această performanţă pentru al patrulea an consecutiv, a declarat primarul Daniel Drăgulin.

Manifestările organizate la Călăraşi cu ocazia sărbătorii Bobotezei s-au încheiat după-amiază, toţi participanţii fiind invitaţi să mănânce fasole cu ciolan şi fasole cu cârnaţi şi să bea vin fiert. Astfel, Primăria a pregătit 7.000 de porţii de fasole.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Călăraşi, locotenentul Florin Gheorghe, manifestările de la Călăraşi s-au încheiat fără incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici