Aproximativ 400 de angajaţi ai Electroputere Craiova, disponibilizaţi de luni

Aproximativ 400 de salariaţi ai societăţii Electroputere Craiova vor fi disponibilizaţi începând de luni şi vor primi între cinci şi nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime, acţiunea de restructurare continuând până la începutul lunii septembrie, potrivit liderilor sindicali.

175 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de angajaţi ai Electroputere Craiova, disponibilizaţi de luni

Aproximativ 400 de angajaţi ai Electroputere Craiova vor fi disponibilizaţi începând de luni (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul de sindicat din cadrul societăţii Electroputere SA Craiova, Aurel Bojenoiu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că începând de luni aproximativ 400 din cei 2.500 de salariaţi ai uzinei vor fi disponibilizaţi.

El a mai spus că înainte de a se decide ce angajaţi pleacă de la fiecare compartiment în parte a fost făcută o analiză pe fiecare sector de activitate al Electroputere, primii vizaţi de concedieri fiind cei din secţiile care au în derulare mai puţine contracte.

"În jur de 400 de persoane vor fi disponibilizate începând de mâine (luni – n. r.). Atunci când s-a făcut lista cu persoanele care pleacă acasă s-a făcut o analiză pe fiecare compartiment şi s-a ţinut cont de contractele pe care fiecare dintre acestea le au în desfăşurare. Este vorba de fabrica de locomotive, aparataj şi motoare electrice", a declarat Aurel Bojenoiu.

Potrivit acestuia, iniţial, conducerea Electroputere Craiova a propus ca în programul de restructurare să intre 1.000 de angajaţi ai uzinei.

"Programul de restructurări a plecat de la o solicitare de 1.000 de disponibilizări. Noi am reuşit să cădem la un acord cu conducerea uzinei pentru 500. Mâine (luni – n. r.) vor pleca aproximativ 400 de salariaţi, restul urmând să plece până la începutul lunii septembrie. Că nu vor fi 500, că sunt 480 sau 475, eu zic că tot e bine că am reuşit oarecum să reducem numărul disponibilizaţilor. O parte dintre cei care sunt pe lista de disponibilizări şi nu vor pleca de mâine sunt fie în concedii de odihnă, fie în concedii medicale. Nu poţi să-i dai preaviz omului când este în concediu medical. O să aşteptăm să se întoarcă, după care vor primi acel preaviz", a mai spus Aurel Bojenoiu.

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi între cinci şi nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechimea pe care o au în fabrică, aşa cum a fost specificat prin contractul colectiv de muncă.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8% din capitalul Electroputere, în baza contractului de privatizare încheiat în noiembrie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici