Arad: 47 de cadidaţi la titularizare s-au retras din examen, cerând să nu fie evaluaţi

Un număr de 47 de candidaţi la concursul de titularizare din Arad s-au retras, luni, în timpul examenului, la scurt timp după ce au primit subiectele, depunând şi cereri pentru a nu le fi evaluate lucrările, în timp ce alţi 61 de înscrişi şi cu dosare validate nu s-au prezentat deloc la examen.

185 afișări
Imaginea articolului Arad: 47 de cadidaţi la titularizare s-au retras din examen, cerând să nu fie evaluaţi

Arad: 47 de cadidaţi la titularizare s-au retras din examen, cerând să nu fie evaluaţi (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, pentru examenul de titularizare s-au înscris şi au avut dosare validate 744 de candidaţi, care vizau 120 de catedre, rezultând o concurenţă de şase pe un loc.

La proba de luni au absentat, însă, 61 de candidaţi, în timp ce 47 s-au retras după ce au primit subiectele.

Dintre cei retraşi, 45 au invocat motive personale, iar doi, motive medicale.

“Cei care s-au retras din motive personale au depus şi cereri pentru a nu le fi evaluate lucrările. Probabil că au considerat că nu ştiu suficient pentru o notă bună şi nu au dorit să primească o notă de care să le fie ruşine”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Doi candidaţi nevăzători au beneficiat de două ore în plus pentru a-şi scrie lucrările.

Conform ISJ Arad, la fel ca şi în anii precedenţi, cea mai mare concurenţă este pentru locurile de educatori şi învăţători.

Rezultatele vor fi afişate vineri, iar contestaţiile se vor depune vineri şi sâmbătă, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în 30 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici