Arafat, despre imunizarea anti COVID-19: Lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni şi ne vaccinăm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că valul patru al pandemiei poate fi prevenit doar dacă se vaccinează cât mai mulţi români: „lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni”.

724 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre imunizarea anti COVID-19: Lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni şi ne vaccinăm

Raed Arafat a spus, vineri seară, la Digi24, că România este acum într-o situaţie bună, inclusiv ca stoc de vaccinuri, dar trebuie „să existe şi doritori, trebuie să continuăm campania, care a mers bine la început, dar acum a scăzut entuziasmul”.

Întrebat despre un eventual val patru al pandemiei, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns că nu ar trebui să vorbim despre acesta dacă toţi îşi fac vaccinul: „dacă ne vaccinăm, putem preveni un val patru serios. Chiar dacă va fi, va fi nesemnificativ”.

În cazul în care varianta Delta devine predominantă sau apar noi variante, „nimeni nu poate spune că nu e posibil. Putem preveni cu cât mai multe persoane vaccinate. Lăsăm sfaturile divelor de la televiziuni”, consideră Arafat.

Acesta a mai spus că toţi îşi pot spune părerea, însă trebuie fundamentate medical, iar dacă nu sunt, este vorba despre „lipsă de bun simţ” şi „inducere în eroare”.

Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează, pentru că oamenii le cred, pentru că folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem să îl folosim”, a afirmat şeful DSU, adăugând că scăderea entuziasmului pentru vaccinare s-a produs din cauza unui cumul de facotir, între care şi mesajele care dezinformează şi care nu s-au văzut în alte ţări.

Responsabilitatea noastră ca şi comunitate este să ne informăm de la infecţionişti, de la epidemiologi, să vedem alte ţări ce fac. Israelul chiar vrea să ucidă toată populaţia? Ne facem rău ascultând astfel de abordări şi ajungem în situaţia în care oamenii, bătrânii, se sperie, nu vor să se vaccineze, astfel că variantele noi se răspândesc şi ei rămân vulnerabili”, a conchis medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici