Arafat dezminte informaţia vehiculată de Gabriela Firea despre montarea greşită a instalaţiei de oxigen la TIR-ul de la Victor Babeş

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a dezminţit, luni noaptea, că instalaţia de oxigen a fost montată greşit la Spitalul „Victor Babeş” şi de aceea s-a produs tragedia, lucru afirmat de fostul primar general, Gabriela Firea.

438 afișări
Imaginea articolului Arafat dezminte informaţia vehiculată de Gabriela Firea despre montarea greşită a instalaţiei de oxigen la TIR-ul de la Victor Babeş

Arafat dezminte informaţia vehiculată de Gabriela Firea despre montarea greşită a instalaţiei de oxigen la TIR-ul de la Victor Babeş

„Nu. Nu a fost montată greşit. La un moment dat, firma care a făcut instalaţia de oxigen nu era firma care era agreată sau care lucra cu firmă de stocatoare de oxigen. Ţeava care a fost instalată era de altă dimensiune şi necesita alte acţiuni de autorizare”, a spus Raed Arafat, când a fost întrebat dacă este real faptul că a fost schimbată staţia de oxigen, dar a fost montată greşit.

Arafat a spus că s-a refăcut instalaţia la recomandarea firmei care are stocatorul şi a fost totul corectat înainte să fie TIR-ul pus în funcţiune.

„Nu s-a făcut ca improvizaţie. Firma care a prima instalaţie a făcut-o cu anumite ţevi care nu erau potrivite pentru ce trebuia să funcţioneze acolo şi atunci a fost repetată lucrarea. Pentru asta a durat şi vreo două zile în plus să fie pus TIR-ul în funcţiune. Nici nu a fost băgat în funcţiune TIR-ul. Firma care are stocatorul a spus că trebuie altceva şi atunci s-a făcut altceva”, a mai spus Arafat.

Mesajul senatorului Firea a fost postat pe Facebook. Gabriela Firea vorbeşte despre incompetenţa şi nepăsarea care provoacă tragedii.

„Doamne, ce se întâmplă cu ţara noastră? Incompetenţa ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienţi morţi la Victor Babeş, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecţiuni. În urmă cu 5 zile, instalaţia de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greşit”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Trei persoane au murit luni la spitalul bucureştean Victor Babeş în urma unei defecţiuni a instalaţiei de oxigen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
oxigen,
balş

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici