Arafat: Starea învăţătoarei aflată în greva foamei este acum stabilă, i-am explicat riscurile

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a vizitat-o duminică după amiază, la spital, pe învăţătoarea Cristina Anghel pentru a vedea care este starea ei, dacă ar fi nevoie de ceva special, dar şi pentru a-i explica riscurile la care se expune în lipsa hranei.

144 afișări
Imaginea articolului Arafat: Starea învăţătoarei aflată în greva foamei este acum stabilă, i-am explicat riscurile

Arafat: Starea învăţătoarei aflată în greva foamei este acum stabilă, i-am explicat riscurile (Imagine: Bogdan stamatin/Mediafax Foto)

Raed Arafat a stat aproape o oră la Spitalul Cantacuzino, timp în care a vorbit cu medicii, a citit foaia de observaţie şi a urmărit rezultatul analizelor, apoi a mers în salon şi a vorbit cu învăţătoarea din Caracal, aflată duminică în a 63-a zi de grevă a foamei.

Contactat de MEDIAFAX, subsecretarul de stat a spus că a mers la spital pentru a vedea care este starea învăţătoarei şi dacă medicii au tot ceea ce este necesar pentru ca viaţa femeii să nu fie pusă în pericol.

"La nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia să o vizitez la spital pe doamna învăţătoare Cristiana Anghel. Acum starea ei este stabilă, dar i-am explicat riscurile la care se expune. Doamna nu a avut nimic de reclamat vis-a-vis de îngrijirea pe care o primeşte. A avut numai cuvinte de laudă la adresa personalului din Spitalul Cantacuzino", a mai spus Raed Arafat.

Învăţătoarea a spus încă din prima clipă când a ajuns în Capitală că nu îşi va pune viaţa în pericol. Dacă medicii îi vor spune că trebuie să accepte perfuzii o va face. Astfel că de peste o săptămână, femeia se hrăneşte cu apă şi perfuzii. Mult timp însă ea a băut doar apă, refuzând perfuziile.

"Nu mă voi sinucide. Când doctorii vor constata că organismul meu nu mai poate lupta sau când eu voi simţi acest lucru, mă voi opri", afirma învăţătoarea în a 42-a zi de grevă când a fost trasferată în Capitală.

Ea spunea că de ceva timp bea apă cu lămâie sau cu grapefruit, bea cafea dimineaţă şi apă minerală.

Perfuziile sunt doar pentru hidratare, nu alimentare, a mai spus femeia.

Cristina Anghel a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar, ea informând Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul de Ambulanţă Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primăria şi unitatea de învăţământ unde predă de demersul său.

Învăţătoarea de la Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat.

Membrii Sindicatului Învăţământ "Bucovina" Rădăuţi s-au aflat, joi, în grevă japoneză de două ore în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel.

Anterior, aproximativ 4.000 de sindicalişti din învăţământul din judeţul Călăraşi au fost în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel.

Eurodeputatul PSD Corina Creţu s-a declarat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, solidară cu învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei de aproape 60 de zile, şi a cerut Comisiei Europene să întreprindă un demers concret şi urgent pentru salvarea vieţii acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici