Argeş: Dosar penal după un control făcut la un centru de bătrâni

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu în urma unui control făcut la un centru pentru vârstnici din judeţul Argeş. Inspectorii au găsit angajaţii centrului pregătind mâncare pentru beneficiari, deşi cu o zi înainte declaraseră că au contract cu o firmă de catering.

83 afișări
Imaginea articolului Argeş: Dosar penal după un control făcut la un centru de bătrâni

Argeş: Dosar penal după un control făcut la un centru de bătrâni

„Dosar penal deschis după controlul de urgenţă făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanţii Poliţiei Argeş care au coroborat datele obţinute şi au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu”, a transmis vineri Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş.

Conform acestuia, inspectorii DSP au revenit joi la centru „şi au fost surprinşi să găsească angajaţii centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deşi, miercuri, reprezentanţii centrului au declarat şi arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată”.

Prefectul susţine că a fost verificat şi modul în care li se acordă asistenţă medicală oamenilor din centru. Astfel, 22 de beneficiari sunt înscrişi la un medic primar geriatrie gerontologie, dar 4 dintre ei nu au mai fost monitorizaţi din 2022: „Aceşti oameni au foi de observaţie din care nu reiese o prescripţie medicală”.

De asemenea, Radu Perianu anunţă că reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei. O altă sancţiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3.500 lei. DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici